Έχει ειπωθεί (πολύ εύστοχα) πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, και οι υπόλοιποι.

Εγώ είμαι με τους πρώτους. Πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν δύο (2) κατηγορίες ανθρώπων, και αυτό δεν χωράει ούτε συζήτηση, ούτε αμφισβήτηση, ούτε τρίτη κατηγορία.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που βάζουν το χαρτί τουαλέτας "προς τα μέσα",
και εκείνοι που το βάζουν "προς τα έξω".

Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης ανάγνωσης το θέμα αυτό ανάξιο ανάλυσης, σας πληροφορώ αγαπητοί μου αναγνώστες πως ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δύο κατηγορίες σε σχέση με το κριτήριο αυτό, έχει βαθειά ψυχολογικοκοινωνικές προεκτάσεις, αλλά και έντονα οικολογικές. Οι πρώτες είναι προϊόν δεκαετιών μελέτης εκ μέρους του γράφοντος, ενώ οι δεύτερες θα αναλυθούν παραστατικότατα παρακάτω προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Σκέλος Α. Οι ψυχολογικοκοινωνικές προεκτάσεις.

Σε δείγμα τουλάχιστον 200 οικιών που έχω επισκεφθεί τα τελευταία 42 χρόνια, έχουν καταγραφεί τα κάτωθι συμπεράσματα.

Οι άνθρωποι εκείνοι που τοποθετούν το χαρτί τουαλέτας προς τα μέσα:
Είναι ισχυρογνώμονες και αδιάλλακτοι (ποσοστό 82%)
Είναι σπάταλοι και καθόλου ολιγαρκείς (ποσοστό 96%)
Εϊναι αδιάφοροι και αφηρημένοι (ποσοστό 77%)
Εργάζονται από χόμπυ ή βαρεμάρα (ποσοστό 69,4%)
Έχουν λιγότερα από 5 σετ εσώρουχα στην ντουλάπα τους (ποσοστό 63%)
Έχουν σπανίως προσκεκλημένους στο σπίτι (ποσοστό 92%)
Δεν γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν χεβυμεταλά και έναν σκίνχεντ (ποσοστό 78,8%)
Τρώνε πιτσίνια ή φουντούνια πάνω από 3 φορές την εβδομάδα (ποσοστό 52%)
Πιστεύουν πως τα Barbados είναι παλιά ντισκοτέκ (ποσοστό 61,7%)
Πλένουν τα δόντια τους κάθε 6-8 εβδομάδες (ποσοστό 84,5%)

Αντίθετα,
Οι άνθρωποι εκείνοι που τοποθετούν το χαρτί τουαλέτας προς τα έξω:
Έχουν πανεπιστημιακή ή μεταπτυχιακή μόρφωση (ποσοστό 68%)
Είναι μέσου ή ανώτερου οικονομικού επιπέδου (ποσοστό 59,3%)
Έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και οικολογική συνείδηση (ποσοστό 79,9%)
Διαβάζουν 2,3 βιβλία το χρόνο και είναι συνδρομητές του ΟΤΕ (ποσοστό 77%)
Συμμετέχουν τουλάχιστον σε 4 κοινωνικές εκδηλώσεις ετησίως, όπως γάμοι, κηδείες, εμποροπανήγυρεις κλπ. (ποσοστό 91,8%)
Γνωρίζουν τα brands: Armani, Gucci, Bollinger, Montblanc, Lexus, American Express και Harrods (ποσοστό 99,6%)
Έχουν κατοικίδιο, σκύλο, γάτα, ιγκουάνα ή πεθερά (ποσοστό 78%)
Τρώνε σοκοφρέτες, cookies ή Panadol πάνω από μία φορά ημερησίως (ποσοστό 61%)
Κατοικούν σε διαμέρισμα με τουλάχιστον 180 ευρώ κοινόχρηστα το χειμώνα και τουλάχιστον έναν γείτονα που ακούει όπερα (ποσοστό 55%)


Αν δεν σας αρκούν τα παραπάνω για να συνειδητοποιήσετε τις κεφαλαιώδεις διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων, συνεχίστε την ανάγνωση στο δεύτερο και σημαντικότερο σκέλος της ελεγείας μας.


Σκέλος Β. Οι οικολογικές προεκτάσεις. *

Όπως θα δούμε και στις εικόνες που ακολουθούν, είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η ορθή χρήση, και τοποθέτηση κυρίως, του χαρτιού τουαλέτας, είναι μείζονος σημασίας θέμα και το φαινόμενο της αλόγιστης χρήσης και τοποθέτησης τείνει να λάβει διαστάσεις οικολογικής καταστροφής ανάλογες με εκείνες του φαινομένου του θερμποκηπίου.
Για να το θέσουμε απλά: υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος τοποθέτησης του χαρτιού!

Το χαρτί υγείας έχει μια φυσική καμπύλη, έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να κρεμαστεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις πάνω σ’ αυτό το ματζαφλάρι** στον τοίχο. Αν το χειριστείτε με επιδεξιότητα και γνώσεις, μπορεί να προσφέρει αφθονία υγιεινής και άνεσης, με κάθε τετραγωνικό εκατοστό της υπέροχης καπιτονέ επιφάνειάς του. Αν το χειριστείτε αδέξια με άγνοια, ή ακόμη χειρότερα, απροσεξία, το μόνο που θα εισπράξετε θα είναι πόνος, βρώμα και απογοήτευση. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να συρθεί στα πλακίδια του μπάνιου σας, θρηνώντας απογοητευμένος, και καλλυμένος από την κορυφή ως τα νύχια με χαρτί τουαλέτας.

Για να σας πείσουμε, δημιουργήσαμε κάποια διαγράμματα, αξιοποιώντας τη δύναμη της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, για να σας αποδείξουμε τα φυσικά οφέλη της τοποθέτησης του χαρτιού προς τα έξω. Παρακάτω έχουμε δύο παραδείγματα για τη χρήσιμη και καρποφόρα μέθοδο-προς-τα-έξω (αριστερά), και την ενοχλητική και επιζήμια -σύμφωνα με την ΕΠΙΣΤΗΜΗ- μέθοδο-προς-τα-μέσα (δεξιά). Παρατηρήστε τη δραματική διαφορά στο ποσό του ορατού χαρτιού υγείας!

Τώρα, αυτό μπορεί να μην φαίνεται από μόνο του σπουδαία υπόθεση, αλλά σε αυτά τα επιπλέον φύλλα βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά. Παρατηρήστε!Εμείς εδώ στην παρούσα διατριβή, για λόγους ευκολίας και ταχύτητας, κόβουμε το χαρτί με το ένα χέρι (εντάξει, στην πραγματικότητα, είμαι μόνο εγώ, αλλά παρακαλώ παρακολουθείστε με, ε... μας). Το κόψιμο με το ένα χέρι είναι μία γρήγορη κίνηση που επωφελείται από τα διάτρητα κομάτια χαρτιού, επιτρέποντάς σας να απελευθερώσετε μια δέσμη χαρτί υγείας με ένα γρήγορο και δυνατό τίναγμα του βραχίονα. Αυτό είναι ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ αξίωμα της ευκολίας στο μπάνιο, η θεμέλια λίθος πάνω στην οποία στηρίζεται η απόλαυση σε τουαλέτες πολλών εθνών.Το κόψιμο με το ένα χέρι βασίζεται σε μια γρήγορη και αποφασιστική κίνηση, που κατευθύνεται είτε μακριά από ή προς το σημείο κοπής. Οι δυνάμεις που ασκούνται σε αυτήν την κίνηση είναι μεγάλες και, όπως και στις διαδηλώσεις, δεν πρέπει να παίζει κανείς μαζί τους. Η φυσική καμπύλη της μεθόδου-προς-τα-έξω επιτρέπει στο ρολό να μείνει ακίνητο μετά το κόψιμο με ένα χέρι. Αντίθετα η μέθοδος-προς-τα-μέσα δημιουργεί μια φυσική αλλά καταστροφική τάση για ξετύλιγμα. Η τάση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αυτό:Σπατάλη χαρτιού, απογοήτευση, καταστροφή των δασών μας!
Καθώς διαπιστώνουμε ότι είναι δυνατό να εκτελεστεί ένα κόψιμο με το ένα χέρι ακόμα και στην μέθοδο-προς-τα-μέσα, αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από ρώσικη ρουλέτα. Τελικά θα χάσετε, και δεν υπάρχει ξανατύλιγμα σε ένα αδέσποτο ρολό χαρτί υγείας. Τα αποτέλεσμα θα σας προκαλέσει μόνο θλίψη!* Ελεύθερη μετάφραση από εδώ.
** Έχει κανέναν όνομα της προκοπής αυτή η παπαριά;
.
.
.
.
.
.
.

62 Comments:

 1. rosie said...
  Και πάντα μου αναρωτιόμουν γιατί νευριάζω όταν βάζω το χαρτί από την "κακή" του πλευρά.. Τώρα το συνειδητοποίησα. Χάρη σ εσάς.


  Παλαιότερη μελέτη πάντως, τότε που αντί ρολού έβαζαν εφημερίδες, έκανε γνωστό ποια εφημερίδα ήταν "καλό" να βάζεις και ποια όχι. Η αυγή ήταν στις "κακές" :P

  Και το σαβουάρ βιβρ της εποχής υπενθύμιζε πως είναι τρε σικ και υγιεινό να μην είναι πολυκαιρισμένη αλλά "αχνιστή", όπως βγήκε από το πιεστήριο.

  (χμ..πολύ φαντασία έχω τελευταία..να το κοιτάξω)...
  island said...
  Πού δίνετε διαλέξεις; Θέλω να παρακολουθήσω.

  ΥΓ Εκτός από ματζαφλάρι(λέγεται και έτσι) λέγεται και κωλοχαρτοστηριχτής. Τεκμηριωμένα πράγματα...πάντως όλα αυτά τα εξαρτήματα του μπάνιου καλύπτονται με την φράση "είδη υγιεινής" που είναι και η αγαπημένη διατροφή της λαίδης Άντζελας...
  Fight Back said...
  προκειται για μια απο τις πιο πληρεις και εμπεριστατωμενες μελετες που εχω διαβασει.
  σας καλω στα δημοσια ουρητηρια καματερου την αλλη βδομαδα για να δωσετε διαλεξη.

  θα με ενδιεφερε να προσθετες - ή μαλλον προσθετατε - ενα κομματι για τα
  χαρτια υγειας με sudoku
  Ανώνυμος said...
  ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτή την χρονοβόρα διατριβή σας! θα τοιχοκολληθεί σε όλες τις τουαλέτες της εταιρείας που εργάζομαι! :)θα προωθηθεί και με e-mail, θα κάνω και κατάληψη στην ΕΡΤ προκειμένου να σιγουρέψω την πανελλαδική ανακοίνωση! :)
  apos said...
  Eγώ πάλι που αφήνω το ρολό όπου βρω, να υποθέσω ότι απλά είμαι τεμπέλης;
  www.katagelies.gr/katagelies/ said...
  χαχαχα καλό...
  Spy said...
  @ rosie:
  Δηλαδή εννοείτε πως το βάζετε μία έτσι και μία αλλιώς; Εσείς είστε μια κατηγορία μόνη σας...
  Υ.Γ. Άμα ήταν αχνιστή, δεν ξέβαφε το μελάνι;


  @ island:
  Στα Προπύλαια. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, ώρες καταστημάτων.


  @ Fight Back:
  Η διόρθωση του ενικού σε πληθυντικό ήτο σωτήρια για την υπόληψίν σας. Θα παρευρεθώ οπωσδήποτε. Παρακαλώ στο ξενοδοχείο μου να υπάρχει ΜΟΕΤ & SHANDON σαμπάνια, 3 κουτιά πούρα Romeo y Juliet και 4 κούτες φουντούνια.
  Spy said...
  @ chichipiru:
  Το έθνος θα σας ευγνωμονεί!
  Εμπρός για έναν καλύτερο κόσμο!
  Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το κωλόχαρτό μας!


  @ apos:
  Μήπως δεν έχετε σπίτι σας, αυτό το ματζαφλάρι;
  Μήπως είστε πτωχός;
  Μήπως δεν έχετε που να περάσετε τις άγιες τούτες ημέρες;
  Μήπως θέλετε να σας εγγράψουμε στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων;


  @ www.katagelies.gr/katagelies/:
  Το ξέρω...
  (μα όνομα είναι τώρα αυτό;)
  Ανώνυμος said...
  Mετά τα σκατά,τις κλανιές, τα ανόητα γράμματα ήρθαν και τα κωλόχαρτα.

  Συγχαρητήρια. Είστε πανέξυπνος. Το blog σας πάει απ΄το κακό στο χειρότερο. Ο στόχο σας επιτυγχάνεται.

  (Αφού κανένας δε μπορεί να σας χλευάσει, το κάνετε εσείς στον εαυτό σας. Σαν να παίζετε σκάκι με τον εαυτό σας)

  χαχαχαχα
  Unknown said...
  ΕΥΤΥΧΩΣ!!!
  είμαι πανεπιστημιακός, δεν έχω γείτονα που ακούει όπερα, επομένως που και που, με κίνδυνο να πάθω ημικρανίες αναγκάζομαι και ακούω όπερα εγώ η ίδια, εννοείται πως έχω κατοικίδια στον πληθυντικό, πράγμα που απομακρύνει, συν τοις άλλοις, πεθερικά και αδιάκριτους γέρους που θα ήθελαν να εκγατασταθούν για κάμποσες μέρες σπίτι μου!
  συνεπώς, τι καταλάβατε κυριε σπάι;
  ναι, ναι, ανήκω στην καλή κατηγορία των ανθρώπων!
  από τα παραπάνω μπορείτε να συμπεράνετε ότι βάζω το χαρτί καθώς πρέπει στο μαντζαφλάρι της τουαλέττας.
  βέβαια, το σύνηθες πρόβλημα στο σπίτι, είναι να το βρω, αυτό το ρημαδοχαρτί. τώρα πλέον έχω μάθει πού κρύβεται: κάποιος, που δεν κατονομάζω, έχει το συνήθειο να το βάζει μέσα στο πλυντήριο!, ο γιε΄ς!
  βλέπετε, στην οικογένεια είμαστε μανιακοί με την καθαριότητα: πλένουμε το χαρτί υγείας πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  μετά το στεγνώνουμε με το πιστολάκι των μαλλιών, και μετά το κρεμάω εγώ στο ματζαφλάρι, από τη σωστή -εννοείται καθώς απέδειξα- μεριά!

  αχ, κύριε σπάι μου, σας έχω ερωτευτεί, το ξέρετε;
  κι αυτή η επιστημονική σας μελέτη, τι να σας πω! μαγεία! διεκδικείστε μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, με ένα τέτοιο θέμα, το αξίζετε, και εσείς, και η ανωτάτη εκπαίδευση.
  πλληηηζ!
  Ανώνυμος said...
  Ε, είπα να περάσω το άγιον πάσχα ήσυχα αλλά...δε γίνονται έτσι οι επιστημονικές έρευνες...Καταγγέλω τη μελέτη σας ως ανακριβή και ανερμάτιστη!Και με τέτοια αγαπητέ μόνο μέχρι το Καματερό σας βλέπω, το Μασατσούτσες αργεί ακόμα....Γιατί:
  α)εγώ το κωλόχαρτο το αφήνω όπου θυμηθώ και δεν ανήκω στις κατηγόριες στις οποίες τοποθετείτε και τον apos. Οπότε τι γίνεται με τη δική μου περίπτωση;
  β)η κατηγορία των κωλόφαρδων που εμπίπτει;Γιατί, αν μη τι άλλο, αυτοί σπαταλούν χαρτί άσχετα με το πως το'χουν βάλει στον κωλοκρεμαστή.Περιμένω εναγωνίως να λυθούν οι απορίες μου.
  tovenito said...
  μετά μη με λες πως δεν υπάρχουν διλήμματα! πάντως νομίζω ότι καταλυτικό ρόλο παίζει και το ύψος της πράξης. χέσε ψηλά κι αγνάντευε
  neuclone said...
  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  neuclone said...
  Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

  Υποθέτω ότι όλα αυτά τα ήξερα ενστικτωδώς από πάντα. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσω ότι κάθε φορά που το βλέπω "από μέσα" κάτι μου χτυπάει άσχημα.

  Μεγαλοφυής η ανάλυση αγαπητέ, και πάλι εύγε.

  Επιπλέον, σας δικαιώνει και η τελευταία μόδα των ρολών υγείας με sudokou -όπως αναφέρει κι ο/η fight back.

  Όπως βλέπουμε η εκτύπωση βρίσκεται στην "απ' έξω" μεριά.
  Ανώνυμος said...
  Καταρχήν, οφείλω να σας ευχαριστήσω αγαπητέ Spy, διότι από τη μέρα που σας ανακάλυψα (πριν 3 μέρες δηλαδή) δεν έχω σταματήσει να γελάω! Έχετε δώσει ρεσιτάλ ανάρτησης!
  Το συγκεκριμένο post ήταν άκρως διαφωτιστικό και χρήσιμο!
  Με απόλυτη ειλικρίνεια, δηλώνω ότι ανήκω στην "καλή" κατηγορία!
  Τι να πω...
  Αυτά τα πράγματα είναι έμφυτα...
  Και πάλι τα συγχαρητήριά μου για τη λεπτόμερη και τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυσή σας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα!
  Την καλημέρα μου! :)
  happypepper said...
  Kαταπληκτική ανάρτηση!
  Μπράβο!
  Γέλασα με την ψυχή μου και
  σας παραδέχομαι...

  "ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ" είναι το επίσημο, δόκιμο όνομα για το εν λόγω ματζαφλάρι.
  Διακρίνεται μάλιστα στην
  "καλυμένη" (σωστότερα: "κεκαλυμμένη") και ακάλυπτη, ή αλλιώς "χαρτοθήκη με καπάκι" ή "άνευ".
  Επίσης, το σύνολο απ' τα ματζαφλάρια λέγεται σε δόκιμο λόγο (από την πλευρά της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης) "αξεσουάρ λουτρού".
  Όπως επίσης τονίζεται η λέξη "λεκάνη".
  Από την άλλη μεριά, εγώ καταβάλλω προσπάθεια όταν είμαι σε υπο κατασκευήν χώρο να μη μου ξεφύγει η "κωλοχαρτιέρα" ( μ' αρέσει - μου θυμίζει ζαρτιέρα ή ζαρντινιέρα), και η χέστρα.
  Επί τη ευκαιρία, να ενημερώσω ότι έχουν βγει στην αγορά λεκάνες θερμαινόμενες (για κρυόκωλους ή αυτούς που χέζουν αφ υψηλού) με αυτοκαθαριζόμενες καλύπτρες (καπάκια) και νομίζω αυτοκαθαριζόμενες γενικώς.

  Σπαϊ,
  με έκανες να σηκωθώ πρωινιάτικα να τσεκάρω από ποιά μεριά έχω βάλει το χαρτί! Είστε απαίσια καταπληκτικός!

  Καλή συνέχεια.
  nelly said...
  Μα εσεις ειστε ενας πανεπιστημων!
  Gi Gaga Kouni Beli said...
  ΧΑ! Το Post αυτό εκτυπώθηκε με επιτυχία και παραδώθηκε στην αδερφή μου που μου τα έχει κάνει τσουρέκια με το buttpaper! Εύγε!
  neni said...
  Εγώ που το αφήνω πάνω στο πλυντήριο;
  Ρίξτε τα φώτα σας!
  ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ said...
  Αφού έμεινα άναυδη μετά την άκρως εμπεριστατομένη έρευνά σας και πολύ ικανοποιημένη που βρήκα έναν ακόμη άνθρωπο (συγγνώμη επιστημονική ομάδα ) που συμφωνεί μαζί μου στο δίλημμα ποιός είναι ο ορθός τρόπος τοποθέτησης του χαρτιού τουαλέτας.. (Τα ακούς Μάρα; είμαστε πολλοί) έρχομαι να ζητήσω την επιστημονική σας πάντα συμβουλή ή μάλλον βοήθεια στο παρακάτω ερώτημα:"Αυτοί που τοποθετούν ορθώς το χαρτί υγείας, προτιμούν τελικά το απλό λευκό ή κάποια μοντέρνα έγχρωμη έκδοσή του;" Αναμένω εναγωνίως την εμπεριστατομένη και επιστημονικά αποδεδειγμένη απάντησή σας.
  Tzeve said...
  χρησιμοποιώ κοχύλια...
  Katerina said...
  βρηκες τον ένα απο τους πολλους λόγους διενεξης των ζευγαριών.
  πάντως εγώ γειτονα που ακουει οπερα δεν εχω ,ουτε κατοικιδιο γιατί;
  Valisia said...
  Eμάς το κωλόχαρτο βρίσκεται κάθετα στο έδαφος με συνέπεια και να βγαίνει το χαρτί άνετα και να μην κόβεται όπου θέλει εκείνο.
  Πολύ ενδιαφέρουσα η επιστημονική ανάλυση...περιμένουμε εναγωνιωδώς και την μέθοδο καλού σκουπίσματος του γεννητικού οργάνου.
  Coco said...
  εξαιρετική μελέτη υψίστης σημασίας για την τέχνη και τον πολιτισμό!
  (μα πού είναι πάλι αυτό το κωλόχαρτο...α, νάτο, πάνω στο μπιντέ!)
  Madame de la Luna said...
  Η επιστημονικότητα της ανάλυσής σας, δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης. Αφήστε δε, που στην δεύτερη κατηγορία, του "προς τα έξω-καλό", μόνο τη φωτογραφία μου δεν βάλατε! Τέτοια επιτυχία, λέμε. Τα σέβη μου. Καλό ξημέρωμα...
  Υ. Σ Γράμμα στον Άγιο γράψατε ή άδικα περιμένω;
  Ατίθασος ενήλικας said...
  Έτσι είναι το κωλόχαρτο ;
  Εμένα είναι Α4 και γράφει επάνω μαλακίες του τύπου :
  Κλητήριο θέσπισμα Αρ. Α06/6969

  Το κωλαράκι μου το σκουπίζω
  με φέτες ψωμιού που τις αφήνω να ξεραθούν καλά
  Έτσι κάνω και το σκατο μου παξιμάδι
  mamma said...
  Επιτέλους! και κάποιος που καταλαβαίνει ότι τα πράγματα έχουν σωστή και λάθος πλευρά :)
  Εύγε!!!!!
  Spy said...
  @ Ανώνυμος:
  Αφού κανένας δεν μπορεί γιατί δεν το κάνετε εσείς να δούμε αν μπορείτε;


  @ -:
  Συγγνώμη, αλλά άμα βάζετε το χαρτί στο πλυντήριο, τα ρούχα που τα βάζετε; Στο φούρνο μικροκυμάτων;
  (υπάρχει καμιά άδεια θέση λέκτορα και δεν το ξέρω;)


  @ agiogditissa:
  Είμεθα σοβαρό εργαστήριο εμείς εδώ μαντάμ, γι αυτό και θα απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις ενδελεχώς:
  α) Υπάρχει μια ειδική υποκατηγορία (η οποία ήταν ανάξια λόγου και για αυτό δεν αναφέρθηκε), με την κωδική επιστημονική ονομασία "χέσε ψηλά κι αγνάντευε". Η κατηγορία ανθρώπων αυτή, είναι γνωστή για την αφηρημάδα της, και την επιμελώς ατιμέλητη στάση της απέναντι στη ζωή, την επιστήμη και την αφόδευση. Για να δείτε αν ανήκετε σε αυτήν κάντε το παρακάτω μικρό τεστ: ανοίξτε το παράθυρο της τουαλέτας και κοιτάξτε έξω: μήπως μένετε σε λόφο και δεν το έχετε καταλάβει;
  β) Η κατηγορία των κωλόφαρδων είναι μια κατηγορία μπαλλαντέρ, που σε κάθε έρευνα ανήκει όπου βολεύει τους εκάστοτε ερευνητές, και για τον λόγο αυτό, δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν από κανένα σοβαρό εργαστήριο, όπως το δικό μας.
  Μετά από την κάλυψη των αποριών σας, παρακαλώ όπως τοποθετηθείτε δημοσίως με μία ειλικρινή συγγνώμη δια την αποκατάστασιν της υπολήψεώς μας, άλλως το νομικό μας τμήμα θα αναλάβει την υπόθεσίν σας.
  Spy said...
  @ tovene 592:
  Τοποθετηθήκαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας επί του θέματος. Εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία;


  @ neuclone:
  Σας ευχαριστώ. Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, διότι είμαι αποροφημένος με την κατασκευή ενός πρότυπου κωλόχαρτου, όπου αντί για sudokou, θα έχει τυπωμένα τα άπαντα του κ. Άδωνη Γεωργιάδη.


  @ Lilith:
  Όπως θα ανακαλύψετε στις επόμενες τρεις δεκαετίες (που ελπίζω να είστε αναγνώστριά μας, κι ημείς να μην έχουμε αποδημήσει εις Κύριον), το βλογ μας είναι διδακτικού, κοινωνικοπολιτικού, ψυχαγωγικού και επιστημονικού χαρακτήρα. Κάτι σαν multiplex μπουρδολογίας φανταστείτε, κι ως εκ τούτου κατάλληλο γία όλη την οικογένεια.
  Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την ψήφο σας.
  Spy said...
  @ happypepper:
  Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να διαβάζουμε αυτά τα καλά λόγια από έναν λόγιο του βεληνεκούς σας. Στην απίθανη περίπτωση που μείνετε άνεργος, μια θέση επιστημονικού και φιλολογικού συμβούλου σας περιμένει στο βλογ μας.


  @ nelly:
  Μη σας πω και Αριστοτέλειος...


  @ Gi Gaga Kouni Beli:
  Η αδερφή σας είναι αγελάδα σαν κι εσάς;
  Ρωτάω διότι την περίοδο αυτή εκπονούμε μελέτη για την συμβολή του είδους σας, στην αύξηση των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, και οφείλω να σας προειδοποιήσω οικογενειακώς...
  Spy said...
  @ neni:
  Τα έριξα, αλλά δεν έγινε τίποτα φοβερό. Απλώς σπάσανε (όπως ήταν αναμενόμενο...)


  @ Ποδηλάτρης:
  Παρόλον που η ομάδα μας δεν έχει ασχοληθεί εκτενώς με το μείζον θέμα το οποίο θίγετε, εγώ προσωπικώς, από επαγγελματική διαστροφή σας λέγω:
  67% ροζ ή λευκό καπιτονέ μέ έξτρα soft αίσθηση.
  18% με άρωμα χαμομηλιού (για ευαίσθητα κωλαράκια)
  11% ευτελούς κατηγορίας (λόγω οικονομικής στενότητος)
  4% Δ.Ξ./Δ.Α.


  @ Λασπολόγος:
  Για να σκουπίζεστε;
  Δεν σας γρατσουνάνε;
  Spy said...
  @ ocean soul:
  Και που να ξέρω εγώ μαντάμ;
  Μέντιουμ είμαι; Εδώ δηλώνουμε σοβαρός επιστήμων!
  Μήπως μένετε σε κοινόβιο;


  @ Valisia:
  Και που το βάζετε δηλαδή να στέκεται; Στο πιγκάλ;
  (αυτήν τη λέξη την ήξερα!)


  @ Coco:
  Έχετε ακόμη μπιντέ στο σπίτι;
  Μα που μένετε; Σε νεοκλασικό της Πλάκας;
  Spy said...
  @ Madame de la Luna:
  Σας ευχαριστώ.
  (Γιατί περιμένετε; Εσείς κάνετε το κούριερ του Άγιου;)


  @ Απατεώνες:
  :)
  :)
  :)
  Να 'στε καλά...
  Γελάσαμε πάλι πρωί πρωί!
  :)
  :)
  :)


  @ mammma:
  Εμ, βέβαια!
  Είναι όπως η φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι. Δεν μπορείς έτσι άϊντε να την πασαλείβεις από όποια μεριά θέλεις. Έχει σωστή και ανάποδη...
  (άντε μην ανοίξω άλλο θέμα τώρα...)
  mamma said...
  Σας εκλιπαρώ! Μην...
  g for george said...
  Προσπαθώ Προσπαθώ Προσπαθώ


  Δεν έχω λόγια!!!
  Madame de la Luna said...
  Μη μου βάζετε ιδέες... ΄Οχι, απλώς είμαι σίγουρη ότι θα 'χει ενδιαφέρον.
  Unknown said...
  κύριον σπάι, ενταύθα.
  θέμα: θέσις λέκτορος.
  αγαπητέ συνάδελφε,
  με τέτοια μελέτη μόνο θέση τακτικού καθηγητού οφείλετε να διεκδικήσετε. αλλιώς πρόκειται για μεγάλη αδικία, και στα πανεπιστήμιά μας, αδικίες δε γίνονται, να το ξέρετε. άλλωστε, όλα βασίζονται σε χαρτια!
  ανάμεσα στο α4 και το ρολό η διαφορά μπορεί να είναι απλώς διαφορά τακτικής.
  Tali said...
  Λατρευτε ..

  εαν καταφερετε....

  ... να σηκωθω απο τη σιεστα
  .....και να υπερνικησω

  την καταστολη της τεμπελιας

  για να περισωσω τα ελαχιστα ακαφτα εγκεφαλικα μου κυταρα
  απο αυτη την αναρτηση ......

  και να παω να δω πως εχω περασει το χαρτι στο ματζαφλαρι !!!!!!

  ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΣΗΣΩ!!!!
  (καλα μονο για ενα λεπτο γιατι μου ειστε αξιαγαπητος μεσα στον τοσο σαρκασμο σας!)
  Tali said...
  Τσαφ! τσαφ!
  (κι αλλα κυταρα)

  ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΤΑΞΕΙ????

  (Ομως γιατι εχω και πολλα χαρακτηριστικα απο τους μεσα??)

  -ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΤΕΛΙΚΑ!
  #@!#!#@
  Coco said...
  Προς αρτιωτέραν μελέτην του θέματος, να προσθέσω την εξαιρετικής σπουδαιότητος πληροφορίαν, ότι το κωλοχάρτιον εις τον οίκον μας δεν το τοποθετούμε εις την χαρτοθήκην ή κωλοχαρτιέραν ή ματζαφλάριον εν καιρώ χειμώνος διότι υγραίνεται από τα εισερχόμενα υπό του άνωθεν φεγγίτου βροχοσταγονίδια, και ως γνωστόν μουσκεμένον κωλόχαρτον καθίσταται άσκοπον προς χρήσιν. Από τα άπαντα του Γεωργιάδου τυπωμένα επί χάρτου υγείας παραγγέλλω δύο τόνους προς ιδίαν χρήσιν, θα σας στείλω με μαιλ την διεύθυνση της αποθήκης. Διαμένω εις νεοκαραμανλικήν πενταώροφον πολυκατοικίαν με μπιντέ, μαρμάρινον νεροχύτην, πλυντήριον στην βεράντα κοκ)
  manetarius said...
  Συγγνώμηηη.. έχετε άκρη στις εγγραφές για τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων;
  Αν ναι, θα γράψετε κι εμένα; Δεν έχω ούτε κι εγώ αυτό το μαντζαφλάρι... και το χειρότερο; Έχω τόσο μικρό μπάνιο, που δεν έχω χώρο να το βιδώσω... Το χαρτί τ' αφήνω πάνω στο πλυντήριο... που δεν δουλεύει αλλά το κρατάω για να έχω να ακουμπάω κάπου το χαρτί...λολ!
  βιολιστης στη στεγη said...
  Για την κατηγορία εκείνων που αγοράζουν χαρτί υγείας με Αγιοβασίληδες,(εγώ π.χ.) τί έχετε να πείτε; (Δεν έχουν βγάλει ακόμα με φάτσες πολιτικών βλέπετε, μ' αυτήν την ελπίδα ζώ)...
  Ανώνυμος said...
  Γιατί κι εγώ είμαι "κανένας" κι όχι "O Eνας".

  :)
  Ανώνυμος said...
  Με φαίνεται θα το πάμε στα δικαστήρια καθότι συμπούρμπουλοι οι αναγνώστες σας έριξαν θέματα στο μπλογκοτράπεζο για τα οποία δεν επιληφθήκατε.
  (Αλήθεια, γιατί μιλάτε καθαρεύουσα;Δεν είστε προχώ επιστήμων;)
  Καλό πάσχα, και πάλι!
  Loth said...
  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  Loth said...
  ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ! ΠΑΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡTΙ...ΤΡΕΧΩ ΛΕΜΕ..
  ΥΓ.ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΠΙΠΕΡΗΣ,
  ΤΡΕΛΟ ΠΟΣΤ!!!!
  ΜΑΤΣ
  ;P
  YΓ.ΕΕΕΧΜΜΜ ΓΡΑΦΟΕΣΒΗΣΑ ΑΠ'ΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ;pPppPp
  SDRyche said...
  Επειδή εγώ είμαι από τους άτυχους που το χαρτί είναι στην τουαλέτα όταν δεν το χρειάζεται κανείς και στην ντουλάπα της βεράντας ή στα ράφια των super market όταν το χρειάζομαι εγώ, μήπως μπορείτε να κάνετε μια έρευνα ανάλογου επιστημονικού ύφους για την περίπτωσή μου έτσι ώστε να ξέρω κι εγώ που ανήκω;;;

  ΥΓ: Μήπως μου βγήκε λίγο μεγάλη η πρόταση-ερώτηση;
  fvasileiou said...
  Νομίζω ότι λίγοι θα έχουν αντίρηση αν πω ότι με αυτό το άρθρο (μήπως να πω καλλίτερα: με αυτή τη συμβολή) θέτεις τα θεμέλια της σύγχρονης κωλοχαρτολογίας. Της επιστήμης που μοιραία θα κληθεί να μελετήσει τον Ελληνικό Τύπο στο σύνολό του καθώς και μεγάλο μέρος της Ελληνικής μας Λογοτεχνίας.
  Ανώνυμος said...
  Καλημέρα σας.
  Εδώ είμαστε πάλι.
  Σε μια τόσο σημαντική και επιστημονικά εμπεριστατωμένη μελέτη, δεν έχω να προσθέσω τίποτε, δεδομένου ότι με κάλυψε απολύτως ο fvasileiou.
  Masterpcm said...
  Blog and roll paper.
  Ωραία.
  Μεταπτυχιακό στο χαρτί και τις ιδιότητες του χρήστη...
  Άψογη ανάλυση!
  Μπράβο!
  (Αν και δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο ρολό που τυλίγεται το χαρτί, για να είναι ολοκληρωμένη η μελέτη).

  Σε επόμενο να περιμένω αναφορά και σε χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο;

  Γιατί όπως γνωρίζετε, ο Άντρας, ο σωστός, πρέπει να γνωρίζει επακριβώς αυτές τις λεπτομέρειες για να είναι σωστός ...στην κουζίνα...
  Spy said...
  @ mamma:
  Έχετε χάρη που σας συμπαθώ...


  @ g for george:
  Μα ΤΙ προσπαθείτε;
  (δεν θέλω να φανταστώ μόνος μου...)


  @ madame de la luna:
  Δε θέλω να σας σοκάρω, αλλά δεν πολυπιστεύω... στον... Άγιο.


  @ -:
  Λυπάμαι τότε.
  Θα πάω στο Χάρβαρντ ή στο Μ.Ι.Τ. που με παρακαλάνε...
  Spy said...
  @ Talisker Stt.:
  Ημουν απόλυτα σίγουρος πως θα το είχατε απ' έξω! Δεν έπρεπε να σηκωθείτε. Ας με παίρνατε ένα τηλέφωνο. Θα το διευθετούσαμε κάπως το ζήτημα...


  @ Coco:
  Οι εξηγήσεις σας ήτο επαρκείς. Πλην όμως νέα ακανθώδη ερωτήματα γεννώνται στο πτωχό μου μυαλό. Καλά ο μπιντές, καλά ο μαρμάρινος νεροχύτης, ακόμα και WC στην αυλή θα περίμενα να ακούσω (εάν μένατε στο ισόγειο), αλλά πλυντήριο στην βεράντα;;;
  Είστε φυσιολάτρες;


  @ manetarius:
  Aγαπητή μου, η περίπτωσή σας κρίνεται εξαιρετικά προβληματική και για τον λόγο αυτό συγκαλέσαμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και κάναμε teleconference με όλους τους επιστημονικούς μας συμβούλους ανά την ηφήλιο. Τα συμπεράσματά μας περιληπτικά είναι τα εξής:
  Πρέπει άμεσα και πάραυτα να ξεφορτωθείτε το πλυντήριο από την τουαλέτα και να το αντικαταστήσετε με μια φριτέζα. Έτσι: α) εξοικονομείτε χώρο, β) όταν θα πρέπει να πλένετε πηγαίνετε επίσκεψη στην οικία της κυρίας Coco αποπάνω και διευρύνετε τον κοινωνικό σας περίγυρο, γ) όταν θα τηγανίζετε πατάτες δεν θα βρωμάει λαδίλα όλη η κουζίνα και πιθανόν και το σαλόνι σας δ) όταν δεν τηγανίζετε πατάτες χρησιμοποιείτε τη φριτέζα ως σεσουάρ (βάζετε το κεφάλι μέσα και τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του) και ε) άνωθεν της φριτέζας μπορείτε να τοποθετήσετε ραφιέρα, με τα άπαντα κου κ. Άδωνη (βλέπε άλλο σχόλιο) όπως και πλήθος ρολλών χάρτου υγείας.
  Για εκτνέστερη ανάλυση της μελέτης μας, έντυπη και υπογεγραμμένη σε περιορισμένα συλλεκτικά αντίτυπα, παρακαλούμε αποστείλατε το ποσόν των 399,99 ευρώ στην θυρίδα μας στα νησιά Κέϋμαν.
  Spy said...
  @ βιολιστής στη στέγη:
  α) Αν δεν το δω δεν το πιστεύω!
  β) Αν ισχύει απευθυνθείτε ΑΜΕΣΑ σε μια θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης. Είναι εξαιρετικά σοβαρό το πρόβλημα.
  γ) Αν βγάλουν με πολιτικούς, παρακαλώ ειδοποιήστε.


  @ Ανώνυμος:
  Μάλιστα! Είστε σαφέστατος/η.


  @ agiogditissa:
  Ομιλούμε την καθαρεύουσαν (σε αυτό το ποστ) διότι είμεθα ομάς επιστημόνων με τεράστια και πολύχρονη εμπειρία. Τουτέστιν: You can't teach an old dog new tricks!
  Επιπροσθέτως σας εγκαλώ στην τάξη, καθώς όπως άπαντες μπορούν να διαπιστώσουν, δεν έχει μείνει ούτε ένα σχόλιο ή ακανθώδες ερώτημα αναπάντητο στο ποστ αυτό. Αντιλαμβανόμεθα το σημαντικό του θέματος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως επιστημονική κοινότητα. Ως εκ τούτου όλες οι απαντήσεις μας είναι αναλυτικές και μακροσκελέστατες σε βαθμό υπνηλίας.


  @ Loth:
  Σας συμπαθάμε, μην ανησυχείτε.
  Αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Αυτά τα πράγματα είναι έμφυτα και όχι επίκτητα. Οπότε αν ανήκετε στην άλλη κατηγορία, δεν σας σώνει μια προσωρινή αλλαγή θεσης. Κάποια στιγμή θα ξεχαστείτε και ΟΛΟΙ οι επισκέπτες σας θα ανακαλύψουν την αλήθεια, αλλά και την προσπάθειά σας να τους κοροϊδέψετε. Πρέπει να παραμείνετε ο εαυτός σας με όποιο τίμημα!
  Spy said...
  @ sdryche:
  Εσείς προς το παρόν ανήκετε στον Ελληνικό Στρατό, και ως εκ τούτου καμία επιστημονική ανάλυση δεν μπορεί να γίνει για την περίπτωσή σας, καθώς όπως είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο στρατός.
  (μου βγήκε μεγάλη η απάντηση ή έχω έμπνευση σήμερα;)


  @ fvasileiou:
  Αγαπητέ μου, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω λιγότερο μαζί σας. Το σχόλιο σας είναι προφητικό. Είστε πολλά χρόνια μπροστά λέμε...
  Και προφανώς ξεχωρίζετε για το αιρετικόν της άποψής σας.


  @ houlk:
  Δίκιο έχετε.
  Ήταν αφοπλιστικότατος.
  (χαρήκαμε που σας είδαμε πάντως...)


  @ Masterpcm:
  Μπορείτε να περίμενετε και οδηγίες για την κατασκευή σπληνάντερου ή κοκορετσίου, άμα θέλετε. Δεν σημαίνει πως θα τις βρείτε κιόλας. Είμεθα επιστημονικό βλογ εμείς εδώ. Για gourmet ποστ, επισκεφθειτε τον κ.κ.μοίρη.
  g for george said...
  Προς Θεού!!!! δεν ήταν αυτό που σκέφτηκες!!!

  Έτσι γίνονται τα λάθη και άντε μετά να βρεις το δίκιο σου!
  Gi Gaga Kouni Beli said...
  Μα φυσικά αγαπητέ μου και η αδερφή μου είναι αγελάδα! Σόι πάει το βασίλειο, αυτή θα έμενε απ'έξω;
  Gi Gaga Kouni Beli said...
  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΝ:

  Όσον αφορα τα δυσοσμα αερια στα οποια αναφερεστε (και συγχωρεστε με για τον πληθυντικο) εγω δεν ξερω τιποτα. Ειμαι οικολογικο ον. Τα αερια μου τα φυλαω σε φιαλιδια και τα ριχνω σε ανυποψιαστα περαστικα ΜΑΤ!
  Spy said...
  @ g for george:
  Ναι, αλλά πάλι δεν μας λέτε...


  @ Gi Gaga Kouni Beli:
  Δηλαδή είσαστε αντιεξουσιαστική αγελάδα;
  fpboy said...
  κόλαση.....
  Magos Gsisspor said...
  Μετά την ενδελεχή ανάλυση για τη σωστη χρήση του κωλόχαρτου, χρησιμοποιώ το ποστ για μια ανάρτηση στο antiparos-blog σχετική με τα κλειστά μαγαζιά της Κυριακής στο νησί.

  Συμπέρασμα: ακόμα και στα πέρατα του χάρτη το δικαίωμα στο κωλόχαρτο είναι αδιαπραγμάτευτο.

  Χρόνια πολλά
  Spy said...
  @ fpboy:
  Και λίγα λέτε...


  @ antiparos-blog:
  Μα τι λέτε; Ελεύθερα...
  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλουμε τα μάλλα στην εμπορική ανάπτυξη του αγαπημένου νησιού...
  Ανώνυμος said...
  Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν το χαρτί ξετυλίγεται από την πάνω πλευρά είναι πλήρως εκτεθειμένο, δεν έχει μια πισινή βρε αδερφέ.

Post a CommentMy personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy