Μια μέρα, πρόσφατα, έλαβα μια επιστολή.
Έγραφε χωρίς πολλές πολλές περιστροφές:


“Αξιότιμε πελάτη,

Μέσα από επανειλλημένες ενοχλήσεις μας, μέσω τηλεφώνου, επιστολών και λογαριασμών, σας καλέσαμε να ανταποκριθείτε στην συμβατική σας υποχρέωση να καταβάλετε το αντίτιμο των δόσεών σας, για το καταναλωτικό σας δάνειο με αριθμό λογαριασμού 123456789-007.

Επειδή αγνοήσατε κάθε μας προσπάθεια επικοινωνίας, σας επισημαίνουμε πως πρέπει να καταβάλετε ΑΜΕΣΑ (σ.σ. ???) το ληξιπρόθεσμο ποσό των 786.586 Δηναρίων Κουβέιτ, αλλιώς θα βρεθούμε στην άσχημη θέση να προβούμε σε όλες τις κατά τον νόμο ενέργειες, με ΠΟΛΥ δυσάρεστες για εσάς συνέπειες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζάς μας.”

----------------------------------------

Ευθύς αμέσως (και απορώντας για μια ακόμη φορά πως είναι δυνατόν ένα παροιμιωδώς ανάλγητο κράτος να χορηγεί βοήθεια ύψους 28 δις ευρώ, σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ανώνυμες επιχειρήσεις, με όρους που ακόμα και στο σχέδιο νόμου, είναι εντελώς ασαφείς, τη στιγμή που ενώ διεθνώς τα επιτόκια πέφτουν, εκείνες τα ελλατώνουν ελάχιστα, αυξάνοντας ταυτόχρονα το spread τους (σ.σ. περιθώριο κέρδους της τράπεζας), και παραμένουν έτσι ακόμα σκανδαλωδώς κερδοφόρες, τη στιγμή που χρηματιστήρια, επιχειρήσεις και οικογενειακοί προϋπολογισμοί καταρρέουν με κρότο εκκωφαντικό πλέον), συνέταξα δύο επιστολές προς απάντησή τους.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Καταννοώ και σέβομαι τη θέση σας, όπως και τη συμφωνία που έχουμε επισυνάψει στο παρελθόν, αλλά επειδή βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να ανταποκριθώ ΑΜΕΣΑ στην απαίτησή σας, σας παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση να μου χορηγήσετε με τη μορφή ΑΤΟΚΗΣ ΔΩΡΕΑΣ το ποσό των 800.000 Δηναρίων Κουβέιτ, ώστε και να αποπληρώσω την οφειλή μου στην τράπεζά σας, αλλά και να προβώ σε σημαντικές επενδύσεις που προτίθεμαι να κάνω, για την ανοικοδόμηση της προσωπικής μου οικονομίας, όπως η αγορά αναλωσίμων υλών (ψωμί του τοστ, τυρί, παριζάκι), αλλά και πάγιου εξοπλισμού (τοστιέρα), με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και ύπαρξης των εργαζομένων εις την οικία μου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ ανατρέξτε στα statement των λογαριασμών μου.”



ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2:

“Αξιοθρήνητοι μαλάκες,

Επειδή αγνοείτε κάθε είδος προσωρινής ή μόνιμης αδυναμίας των πελατών σας να ανταποκρίνονται “εγκαίρως” σε συμβατικές υποχρεώσεις, που συντάχθηκαν πολύ καιρό πριν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα όλων μας (και τη δική σας απ’ ότι με πληροφορεί καθημερινά ο κ. Αλογοσκούφης με το δάνειό του προς εσάς, παρόλο που μέχρι πρότεινος το διέψευδε ο συνέταιρός σας -η Κυβέρνηση εννοώ- λέγοντας ανερυθρίαστα, πως η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντέχουν ακόμα),

και επειδή καταννοώ τη δυσμενή σας θέση να μπορεί κάποιος με 7-8 μισθούς σήμερα να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών σας στο Χρηματιστήριο, με δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιό σας,

σας καλώ να έρθετε να πάρετε ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ τ’ αρχίδια μου, ως το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, στην προσπάθεια να είμαι συνεπής προς τις αρχές μου.

Στην απίθανη περίπτωση που τ’ αρχίδια μου δεν καλύπτουν το προαναφερθέν ποσό (καθώς η ισοτιμία Δηναρίων Κουβέιτ και Οργάνων Σώματος είναι σχετικά ασταθής), σας καλώ να πάρετε και τ’ αρχίδια του γείτονά μου, αλλά και όποιου άλλου βρείτε εύκαιρο στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας μου, κι ελπίζω με αυτόν τον τρόπο, να καταφέρω να απαλλάξω οριστικά και αμετάκλητα τον πούτσο μου, από την μόνιμη ζαλάδα που έχει το τελευταίο διάστημα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ ελάτε να μου κλάσετε τη γνωστή μάντρα με τα ως άνω αναφερθέντα όργανα.»



Το πρόβλημά μου βέβαια είναι πως, ως γνωστός αναποφάσιστος (στις εκλογές ψηφίζω πάντα Λεβέντη την τελευταία στιγμή), δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιά από τις δύο επιστολές να στείλω, και πολύ φοβάμαι πως σε καμιά δεκαριά μήνες θα είναι πλέον αργά...


.
.
.
.

52 Comments:

  1. apos said...
    Το «διευκρίνηση» το έγραψαν έτσι οι ανορθόγραφοι;
    Πάντως, τα δηνάρια του κουβέιτ έχουν ανεβεί πολύ τώρα τελευταία.
    ΑΜΕΣΑ στείλτους το λεξικό-τούβλο του Γεωργίου Μπαμπινιώτη (κατά προτίμηση πέτα το στο κεφάλι τους)
    και εξίσου ΑΜΕΣΑ βάλε μέσα παραπομπή το σάιτ της Ένωσης Κεντρώων του Βασιλείου Λεβέντη για να περνούν ευχάριστα, ψυχαγωγικά και πολιτισμένα τα κρύα βράδια του χειμώνα που έρχεται (χειμώνας κυριολεκτικά).
    Μετά τιμής.
    Λίτσα Σουλεϊμελόγλου
    Ταμίας σούπερ μάρκετ (ενίοτε και τράπεζας)
    island said...
    Θα σε αποθαρρύνω. Καμία επιστολή δεν θα διαβάσουν. Τουλάχιστον και να διαβαστεί κάποια σίγουρα θα γελάσει ο υπαλληλίσκος και θα την πετάξει στα σκουπίδια. Εκεί που πρέπει να φτάσει δεν θα φτάσει. Γιατί βλέπεις αξιώνουν επιστολές τους να διαβάζονται από εμάς και όχι οι δικές μας από εκείνους. Όπως και λογαριασμοί με τοκογλυφικά επιτόκια να πληρόνονται από εμάς ενώ όταν μας χρωστάνε από τα ψιλά και κάποιες φορές παράνομα γράμματα τότε να καταφεύγουν στα δικαστήρια μαζί μας ώστε η υπόθεση να παραγραφεί. Αν πάντως αποφασίσεις να στείλεις μια επιστολή ώστε να νιώσεις καλύτερος άνθρωπος τότε θα σου έλεγα να πας στην εν λόγω τράπεζα (ανέφερε και κανένα όνομα) και να ζητήσεις τον διευθυντή τάχα μου ότι θες να επενδύσεις πολλά κεφάλαια σε τραπεζικά προϊόντα. Τότε, μόλις δεις τον διευθυνταρά, να του δώσεις την επιστολή (θα προτιμούσα να του την χώσεις στον κώλο) και να του πεις πως οι όροι για να επενδύσεις στο τσαρδί τους βρίσκονται σε αυτήν την επιστολή. Και να φύγεις κύριος και με το κεφάλι ψηλά αφού δεις την έκφραση του διευθυνταρά.

    Τώρα όσο για τα μέσα σου θα έλεγα να χαλαρώσεις αν γίνεται γιατί το παιδί που έρχεται να θυμάσαι πως δεν χρωστάει πουθενά. Σε καμία τράπεζα. Το μόνο που θα χρωστάει είναι οι αμαρτίες στο Θεό που λέει και η θρησκεία. Και να θυμάσαι πως αυτό θα χαμογελά με ότι και αν γίνεται. Μη μασάς κοινώς.

    ΥΓ Όταν σου στέλναν επιστολές ώστε να προτιμήσεις την τράπεζά τους, τί ύφος είχαν αυτές οι επιστολές; Μήπως σου γλύφα;ν ντα αρχίδια τότε; Να τα προσέχεις αυτά τα γλυψίματα άλλη φορά. Κρύβουν στα σάλια την ουσία πριξαρχιδίνη. Άκρως τοξική και επιδρά συνήθως μετά από λίγα χρόνια ανάλογα με τον οργανισμό.

    ΥΓ2 Μη μασάς στο ξαναλέω. Κύκλους κάνει και πολές φορές μας μεθά και άλλες μας ζαλίζει.
    kakaskimos said...
    Πλήρωσέ τους σε δολλάρια InnerSpaces. Πιστεύω ότι με ένα δολλάριο θα έχεις να παίρνεις και ρέστα ...
    thamnos said...
    Τσάμπα ρε φίλε δίνεις τους όρχεις σου, τσάμπα ουάμπα.
    Γιάντα δεν τους κερνάς καμία τζούρα γκουακαμόλε να δουν τα γεγονότα με άλλο μάτι!
    βιολιστης στη στεγη said...
    Παρα το γεγονός ότι γέλασα με την δεύτερη επιστολή, δεν παύω να είμαι και πολύ θυμωμένη για τους ίδιους λόγους που είστε κι' εσείς κι' άλλα 10000000 Ελληνες. Μου επιτρέπετε τουλάχιστον να μοιραστώ τον θυμό μου μαζί σας;
    Y.Γ. Δυστυχώς, η γουακαμόλε, ενεργεί εντελώς παροδικά...Διαπιστωμένο.
    maika said...
    ...και μετά στείλε τους με φαξ και μία μούντζα Χ 100 φορές...να χορτάσουν!!
    ;0))
    tovenito said...
    σιγά μην ψηφίζεις λεβέντη! για κεντροαριστερό σε κόβω!

    καλά με το ανερυθρίαστα με πέθανες! λολ και ξανά λολ!

    και συ βρε apos πες μας την ισοτομία να ξέρουμε για τι ποσό μιλάμε και προς τι τόση φασαρία. μισές δουλειές κάνεις. να μην γνωρίζουμε επί ποίου ποσού θα κλασθούν;
    Katerina said...
    μαυρα κοράκια ασπρα κοράκια;
    ειμαι κυρία αλλιως θα απαντουσα αλλιώς.
    demetrat said...
    Παρόλο που υπήρξα εις νεανικάς εποχάς, αυτουργός διπλών επιστολών ,(εσύ βιολιστή μόκο)δεν θα μπορούσα να σας βοηθήσω.
    Παρεπιπτόντως, τα δικά σας τα αχρείδια μπορείτε να τα χαραμίζετε, στο γείτονά σας το είπατε;
    Μπορεί να τα θέλει γιά αλλο σκοπό.
    δ
    Tzeve said...
    εγώ με 13.414 δηνάρια του Κουβέϊτ, σου βάφω το σπίτι και ρουφιανεύω το γείτονα και τ'αρχείδια του στις αρχές...

    οι μπογιές δικές σου.
    kat. said...
    ε;
    τελικά έχουμε μεγάλη πλάκα..
    Ανώνυμος said...
    Egw diafwnw me to pnevma tis anartisis.
    opoios den 8elei na lamvanei tetoies epistoles, na min daneizete apo trapezes.
    To na daneisteis kai na min plironeis einai diko sou lathos, oxi diko tous. Pistepse me den
    8elw na yperaspisto tis trapezes, alla otan dyskolevoun ta pragmata einai efkolo na katigoroume tous allous gia to diko mas lathos. As kanoume kai thn aftokritiki mas omws.
    Sygnwmh gia thn antirish.
    Filika
    Panos
    Spy said...
    @ apos:
    Aγαπητή Λίτσα,
    πιστεύετε πραγματικά πως αυτό που τους νοιάζει είναι η ορθογραφία του θέματος;
    (βέβαια ως ταμίας σε τράπεζα μέχρι εκεί φτάνει κι εσάς η αντίληψή σας...)
    Tο ότι τα Δηνάρια ανέβηκαν προφανώς δεν είναι καλό νέο στην υπόθεσή μας.
    Για τον Λεβέντη βαριέμαι. Nα το βρουν μόνοι τους.
    Mεθ' εκτιμήσεως.


    @ island:
    Aγαπητέ μου σας θαυμάζω για το χιούμορ σας, αλλά υποθέτω πως ξέρετε ήδη ότι ούτε η δική σας λύση ούτε η δική μου, είναι πραγματικά λύσεις. Tο πολύ πολύ να σου φύγει ελαφρώς ο καϊλές, και να "ξεφορτώσεις" μέχρι να σου ξανάρθει η επόμενη επιστολή.


    @ kakaskimos:
    Έχετε υπερτιμήσει πολύ το νόμισμά μου πιστεύω και θα αναγκαστώ να προβώ σε διολίσθηση.
    Spy said...
    @ thamnos:
    Eίναι αποστειρωμένοι αυτοί.
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.


    @ βιολιστής στη στέγη:
    Παρακαλώ, ελεύθερα.
    Mια οικογένεια είμαστε.
    (μήπως θέλετε να μοιραστείτε και μερικά από τα χρέη μου;)


    @ maika:
    Δεν έχω φαξ.
    Mου το κατασχέσανε από την προηγούμενη τράπεζα...
    :)
    Kαλωσήρθατε στο τσαντήρι μας.
    ola kala said...
    θα συμφωνησω λιγο με τον πανο γιατι εχω δει φιλες μου να αλλαζουν τα φωτα στις πιστωτικες τους οταν βγαινουν για ψωνια και μετα να μην μπορουν να πληρωσουν ουτε ενα καφε πχ
    αλλα υπαρχουν βιοπαλαιστες που εχουν στηριξει τα ονειρα τους σε ενα στεγαστικο για τα παιδιά τους σε αυτούς αξιζει λιγο σεβασμος ρε γμτ.
    Ανώνυμος said...
    Μόλις σου έρθει και η άλλη επιστολή θα γράψεις μία πιο βαρβάτη και θα ξαναξεφορτώσεις. Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να αφήσεις κανένα ΥΓ του τύπου "Διευθυνταρά ξέρω που μένεις και πίστεψέ με δεν θα έρθω μόνο για επίσκεψη" ή "Ζήτω η 17Ν" έστω και αυτοί που απόμειναν. Δεν έχω άλλες λύσεις. Δυστυχώς μου είναι λίγο δύσκολη περίοδος και μέρα ώστε να δω πιο καθαρά τα πράγματα. Θα δούμε αγαπητέ. Ως τότε μην ξεχνάτε... Μάχη εσαεί.
    Spy said...
    @ tovene592:
    Eίδατε;
    O φίλτατος Eλληνοαργεντίνος, δεν προβαίνει σε αναλυτικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω κι εγώ αν πρέπει να δώσω μέρος ή όλο το εν λόγω όργανο, ώστε να μου μείνει στο μέλλον και καβάντζα για ανάλογες περιπ΄τωσεις.


    @ ocean soul:
    Kαλά, κι εγώ κύριος ήμουν μέχρι πρότεινος...
    Πρώτη φορά γράφω με τέτοια γλώσσσα και να με συγχωρείτε σας παρακαλώ για την παρεκτροπή.


    @ demetrat:
    Tο είχαμε συζητήσει πέρσι που είχε κι αυτός ανάλογο πρόβλημα, και του προσέφερα αφειδώς τα δικά μου.
    (τι εννοείτε, απευθυνόμενη προς την αξιότιμη βιολίστρια; Δεν πιστεύω να με αφήσετε με την απορία...)
    Spy said...
    @ λασπολόγος:
    Aγαπητέ, η συναλλαγή που μου προτείνετε φαίνεται δεόντως τίμια και θα την αποδεχτώ πάραυτα.
    (Tο παιδικό δωμάτιο παρακαλώ να γίνει λαχανί. Tις μπογιές τις έχω αφήσει στην αποθήκη του γείτονα)


    @ kat.:
    Όλοι μαζί την έχουμε ή μιλάτε στον εαυτό σας σε πληθυντικό μεγαλοπρέπειας;
    Kαλωσήρθατε κι εσείς στην σιταποθήκη μας.


    @ ανώνυμος Panos:
    Aγαπητέ, δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιήσατε τη λέξη "λάθος" και μάλιστα επανειλλημένα.
    Oι λέξεις "αδυναμία", "συγκυρία", "ατύχημα" και διάφορες άλλες συναφείς που μπορώ να σκεφτώ δεν σας ήρθαν στο μυαλό καθόλου;
    Δεν θέλω να σας κατηγορήσω για υποστήριξη των τραπεζών (ποιός ο λόγος;) και να μην ζητάτε συγγνώμη για την κατάθεση της άποψής σας, δεν κάνατε κανένα έγκλημα.
    Aλλά μήπως είστε λίγο σκληρός στην κριτική σας, ειδικά τη στιγμή που δεν γνωρίζετε όλα τα δεδομένα;
    (αν διαβάσετε και άλλα ποστ του παρόντος εγχειρήματος, θα δείτε πως η αυτοκριτική είναι το ψωμοτύρι μας εδώ μέσα).
    Spy said...
    @ ola kala:
    Oύτε εγώ διαφωνώ πλήρως με τον Pano.
    Tο ποστ ήταν ειρωνικό κυρίως ως προς το ύφος της επιστολής, και όχι τόσο προς αυτήν καθεαυτήν την υπόθεση.
    Προφανώς όταν έχουμε λειτουργήσει ως υπερκαταναλωτικά όντα, χωρίς όριο, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υποστούμε και τις συνέπειες, είτε τις αντέχουμε είτε όχι.


    @ island(2):
    Mα καλά, τι σας έχουν κάνει κι εσάς κι έχετε τέτοιο μένος προς τους Διευθυνταράδες; Στο κάτω κάτω δεν φταίνε κι αυτοί. Aπό αλλού προέρχονται οι επιστολές αυτές. Oι Διευθυντές είναι απλά ένας καλοπληρωμένος κυματοθραύστης.
    (Mη βασανίζεστε αγαπητέ μου προσπαθώντας να βρείτε λύση σε μια μέρα. Eδώ εγώ δεν την βρήκα τόσους μήνες...)
    Ανώνυμος said...
    Efxaristw pou den yphrkse ekrhksh orghs sta legomena mou. Th leksh
    la8os ti lew 2 fores. To epaneilhmena pou xrhsipoihte parapempei se kati pou ginetai arketes fores.
    Symfwnw gia thn atyxh stigmh kai th sygkyria. Alla yparxei kai to na eksakolouthw na kanw oti ekana nomizontas oti ola 8a ftiaksoun apo mona tous. Den kserw posa xrwstate alla an den dhmiourghsate to poso me mia fora alla me polles energies tote nomizw oti eisaste ypef8ynos.
    Kai gia na mhn to lew proswpika giati den sas kserw, yparxei kosmos pou synexizei kai syswrevei dapanes enw vlepei oti einai dyskolo na kseplirosei aftes pou exei hdh kanei. Ekei loipon vriskw to lathos, oti megalwnei to xreos mas anti na menei estw sta8ero.
    Stamataw edw gia na mh ginw kourastikos
    Kai pali me filikh dia8esh
    Panos
    Ανώνυμος said...
    ...καμία από τις δύο φρέντ δεν θα στείλεις...διπλωματία χρειάζεται.Θα τους πάρεις τηλ. ,θα μιλήσεις με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις,θα πάρεις προθεσμία να "απολογηθείς" και ο χρόνος είναι με το μέρος σου. Αν δεις και δεν βρίσκεις τα xyz δηνάρια σε βάθος χρόνου , θα σου κόψω εγώ ένα τσέκ..τι φρέντς είμαστε..
    Mara Lisha said...
    Αγαπητέ κατάσκοπε, επιστολές μόνο οι γνωστές κυρίες μπορούν να στέλνουν και να πιάνουν τόπο.
    Αυτό που ενοχλεί προσωπικά (σχόλιο άνευ ουσίας) είναι που σε μιλούν μ’ ένα τρόπο, λες και έχεις πάρει λεφτά από την τσέπη τους.
    Τώρα γι’ αυτό που θα πάρουν δεν θα το σχολιάσω :)
    Ανώνυμος said...
    Τι το συζητάμε, τι δεύτερη θα στείλετε, έχει χαρακτήρα...Αν δεν πιάσει ωστόσο, προτείνω:
    α)μετακόμιση στον πλανήτη Άρη (πήγαν και κάτι φίλοι πέρσι, έχει καλά μπιτσόμπαρα)
    β)σκηνοθεσία θανάτου, σόρυ για το μακάβριο
    γ)εισβολή σε τράπεζα για ληστεία (την πρωταπριλιά όμως, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε να έχετε μια δικαιολογία για φάρσα)
    Διαλέχτε και πάρτε φίλε spy!
    Ανώνυμος said...
    Φίλε Πάνο,
    το πρόβλημα δεν είναι αν ο μέσος άνθρωπος είτε από βλακεία,είτε από άγνοια,είτε από κακή συγκυρία φτάνει σ΄ένα σημείο να μην έχει να πλήρώσει το δάνειό του.Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η τράπεζα,εν γνώσει της και χωρίς ελαφρυντικά,επενδύει σε αέρα,δίνει άκρως επισφαλή δάνεια και όταν τα σκατώσει τρέχουν όλοι να την σώσουν-με δικά μας λεφτά,μέσω της κυβέρνησης.Το λάθος(ή ατύχημα) του
    ενός τιμωρείται σκληρά,το λάθος(όχι ατύχημα) του άλλου επιβραβεύεται πανηγυρικά.That's the point!

    Αγαπητέ spy,αν τους λείβονται καμπόσα αρχίδια,για να κλείσουν τον λογαριασμό,να προσφέρω κι εγώ τα δικά μου και-είμαι σίγουρος-αρκετών φίλων μου.

    (Και για όποιον δεν κατάλαβε ψηφίζω ανεπιφύλακτα την επιστολή νο2).

    Σελιτσάνος.
    wert01gf said...
    Νομίζω την πρώτη. Η δεύτερη δεν μπορεί να αποδωθεί τόσο εύστοχα εις τον γραπτό λόγο. Αν δεν τονίσεις τις λέξεις «αρχίδια» και «πούτσος», όπως στην καθομιλουμένη, το κείμενο δεν βγάζει το σωστό νόημα.
    Ατίθασος ενήλικας said...
    my balls

    http://www.youtube.com/watch?v=wfGD5FgtNtY
    Masterpcm said...
    Αγαπητέ, δ ι α φ ω ν ώ !!!
    Η προσφορά σας με κάνει να αναρωτιέμαι... ή δεν έχετε σε καμία εκτίμηση τα α@#$*&α -όπου α@#$*&α, λέξη που αρχίζει από "αρ" και τελειώνει σε "χίδια-" σας(και του γείτονα) ή είστε πολύ ανοιχτοχέρης. Σιγά μην τους δώσετε τ' α@#$*&α σας. Δεν τους πέφτει πολύ δεν νομίζετε;Καμιά ντουζίνα φάσκελα (από τα καλά, όχι τα δεύτερα) και κανά σετάκι μπινελίκια γαρνιρισμένα με λίγα γαμωκλοτσίδια, είναι μια καλή αντιπαροχή. Εκτός αυτού, μπορούν και να πάνε να γαμηθούν. Μόνοι τους. Αυτά για τώρα.
    apos said...
    @tovene, δεν είναι κεντροαριστερός ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης; Εεεε αίσχος, καλός προβοκάτορας είσαι και του λόγου σου...
    Spy said...
    @ ανώνυμος Panos:
    Αντιγράφω την απάντησή μου στην "ola kala", διότι ίσως δεν την διαβάσατε και αυτό θα μορούσε να λύσει ορισμένες πιθανές διαφωνίες μας:
    "Tο ποστ ήταν ειρωνικό κυρίως ως προς το ύφος της επιστολής, και όχι τόσο προς αυτήν καθεαυτήν την υπόθεση.
    Προφανώς όταν έχουμε λειτουργήσει ως υπερκαταναλωτικά όντα, χωρίς όριο, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υποστούμε και τις συνέπειες, είτε τις αντέχουμε είτε όχι."


    Επιπροσθέτως σας παραπέμπω και στο σχόλιο του "Σελιτσάνου" λίγο πιο κάτω από το δικό σας, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

    Και για να κλείσω (δε θα ήθελα να κάνω δημόσιο ζήτημα μέσω συζήτησης, το ακριβές του προβλήματός μου), θα αναρωτηθώ απλά:
    Δεν θέλετε λέτε να μιλήσετε προσωπικά διότι δεν με ξέρετε, αλλά νομίζω πως παραείναι συγκεκριμένα τα παραδείγματα που αναφέρετε.
    Χωρίς να είναι λάθος πολλά από αυτά που λέτε, το ύφος σας έχει έναν (επιτρέψτε μου) σχετικά διδακτικό χαρακτήρα.
    Ελπίζω αυτό να πηγάζει από προσωπικές εμπειρίες επί του θέματος, σε προβλήματα που καταφέρατε είτε να ΜΗΝ έχετε, είτε να ξεπεράσατε με τον τρόπο σας, και όχι σε μια προσπάθεια επιβολής "πατριαρχικής" άποψης και συμβουλών προς ναυτιλομένους.
    Δεν σας κρύβω πως με ξάφνιασε και η εμφάνισή σας (διπλή μάλιστα), ξαφνικά σε ένα τέτοιο ποστ, που αφενός είχε ειρωνικό χαρακτήρα και αφετέρου εσείς το αντιμετωπίσατε ιδιαιτέρως σοβαρά.
    (μήπως είσαστε τραπεζικός υπάλληλος και μιλάμε τζάμπα τόση ώρα;)
    :)))

    Με φιλική διάθεση, πάντα.
    Spy
    Spy said...
    @ nana**:
    Θα σας παρακαλούσα το τσεκ να είναι σε ευρώ, και θα βρω εγώ τρόπο να το αξιοποιήσω, μην ανησυχείτε.
    (άντε να ψάχνω τώρα βραδυάτικα ισοτιμίες...)


    @ mara lisha:
    Κατα κάποιον τρόπο έχω πάρει λεφτά από την τσέπη τους. Του εργοδότη τους δηλαδή. Και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν.
    Εδώ όμως είναι που ξεκινάει το πρόβλημα. Την κάνουν τόσο τυποποιημένα, που καταντούν ανάλγητοι. Και στις προσπάθειες προσωποποίησης των τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας, απαντούν ρομποτικά, χωρίς να αντιλαμβάνονται καν, πως μια ρήξη στην ουσία δε συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές. Γι αυτό και πολύς κόσμος αντιδρά ήδη όπως χαριτολογώντας (?) έγραψα εγώ.


    @ agiogditissa:
    Επειδή μέχρι την πρωταπριλιά θα έχουμε χρεωκοπήσει ολοσχερώς, κι επειδή στον Άρη κάνει κρύο για να την αράξω σε μπιτσόμπαρα, θα προτιμήσω τη δεύτερη λύση σαφώς.
    Την οποία εννοείται πως έχω ήδη σκεφτεί και θα αναρτήσω σε μεταγενέστερο ποστ, άμα τη εκτελέσει της, για να μην καρφωθούμε κιόλας.
    Spy said...
    @ Σελιτσάνος:
    Μα εσείς είστε φίλος!
    Πραγματικά σας είμαι υπόχρεως.
    (δεν ξέρω μόνο πως να ανταποδώσω άμα χρειαστεί, αφού τότε εγώ δεν... θα έχω... καταλαβαίνετε, ε;)


    @ wert01gf:
    Κι αν πάρω την δεύτερη με τα χεράκια μου, και τους την πάω στο γραφείο τους, και την απαγγείλω φωναχτά;
    Λέτε να πιάσει;


    @ απατεώνες:
    My resta!
    Spy said...
    @ masterpscm:
    (μεταξύ μας, άμα τα βλέπατε του γείτονα, ούτε κι εσείς θα τα είχατε σε υπόληψη...)
    Αλλά η τελευταία σας πρόταση, δεν είναι και άσχημη. Ίσως με βοηθήσετε να την συντάξω άμα χρειαστεί. Τι λέτε;


    @ apos:
    Αφήστε αγαπητέ...
    Άμα ο άνθρωπος είναι απολιτίκ...
    mamma said...
    Δεν είναι πως δεν έχω λόγια [που δεν έχω] αλλά ο αγαπητός Σελιτσάνος με κάλυψε 100%.

    Υπομονή και κουράγιο

    υγ. την Νο2 να στείλετε φυσικά. Δεν ξέρω αν θα σας βοηθήσει αλλά εγώ πάντα είχα αδυναμία στις επιστολές επιπέδου με κρυφά μηνύματα.
    PN said...
    Συγνώμη, αλλά το πας προς κάποιου είδους κορύφωση; Μην πάει στο σεξ πάλι το μυαλό σου βρε σεξομανή! Σε εννοιολογική κορύφωση αναφέρομαι.

    Πάντως αν έχετε shortage στα αρχίδια, προσφέρω και τα δικά μου. Τι σκατά alter-ego σου είμαι; Αλίμονο. Μόνο να θέσω μια μικρή παράμετρο που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί. Μήπως...λέω μήπως...χαρούνε κιόλας άμα τους προσφέρουμε τόσα αρχίδια μαζεμένα; Εεεεεε όχι...να κάνω το ψυχικό, αλλά όχι να τους δώσω και χαρά!!!!
    Matrix said...
    έλα το 2ο τώρα μην το σκέφτεσαι. τουλάχιστον να το ευχαριστηθείς, γιατί όποιο και να στείλεις την ίδια απάντηση φοβάμαι ότι θα πάρεις.
    Spy said...
    @ mamma:
    Σέβομαι την αδυναμία σας αλλά άμα μου πείτε κιόλας που ακριβώς σας βοήθησε θα σας ήμουν υπόχρεως.
    Προς το παρόν ο μόνος που ξέρω που τον βοηθούν τέτοιες επιστολές είναι ο James Bond.


    @ vk in athens:
    Τι να σας πω τώρα κι εγώ;
    Τιμή μου βέβαια, αλλά που να ξέρω αν θα χαρούνε κιόλας;
    (έτσι που πάμε βέβαια, μέχρι το πρωί θα την έχουμε γεμίσει την μάντρα...)


    @ matrix:
    Δεν έχετε κι άδικο αγαπητέ μου.
    Τουλάχιστον με το δεύτερο θα έχουμε και ιστορίες να διηγούμαστε στα εγγόνια μας.
    ο αποτέτοιος said...
    στείλτε και τις δυο και αφήστε τους να αποφασίσουν αυτοί.
    Masterpcm said...
    Συμφωνώ να την συντάξουμε μαζί, ας πούμε... το επόμενο... Σάββατο... τι λέτε;!!
    Spy said...
    @ αποτέτοιος:
    Σωθήκαμε!


    @ masterpcm:
    Σάββατο δεν μπορώ.
    Λυπάμαι!
    Έχω μια υποχρέωση, που είναι ακόμα πιο σημαντική και από αυτό και θα λείπω.
    Masterpcm said...
    Καλά, τότε θα την γράψω... μόνοι μας. Την Κυριακή. Ναί. Την Κυριακή. Μόνοι μας. Εσείς πηγαίνετε στις υποχρεώσεις... μαλακία... έχω και εγώ υποχρέωση το Σ/Κ... αφήστε θα το κανονίσουμε άλλη φορά...
    Ανώνυμος said...
    Πρώτη σκέψη:
    (ουπσ! ασ τη κάνω σιγά σιγά-η κατάσταση, εδώ μέσα, μυρίζει μπαρούτι).
    Με καταλαβαίνετε, έτσι;
    Σκέψη δεύτερη:
    Δε θα ψηφίσω για επιστολή. Θα σας συστήσω να σηκωθείτε, να πάτε αυτοπροσώπως, στο αρμόδιο τμήμα, και να τους θέσετε τις δύο επιλογές : α)μια ρύθμιση, που σας εξυπηρετεί β) τα @@ σας (του γείτονα αφήστε τα ήσυχα).Κατα πάσα πιθανότητα, θα βάλουν κάτι παραπάνω στη ρύθμιση που προτείνετε και θα την αποδεχτούν. Το 'ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος' το καταλαβαίνουν ολοι οι πιστωτές και, πιστέψτε με, δεν τους συμφέρει να γράφουν επισφάλειες στους ισολογισμούς τους.
    mamma said...
    Πουθενά δε με βοήθησε. Όταν ήρθε η ώρα πήρα τ' αρχίδια μου [φυσικά αυτό είναι σχεδόν σχήμα λόγου].

    Καλημέρα λοιπόν κι ας είναι σήμερα μια λίγο καλύτερη μέρα από τη χτεσινή. Κι αν δεν είναι, τουλάχιστον είμαστε πάνω κι όχι κάτω από το φλοιό της γης [πολύ σικ, δεν βίσκετε;]
    irlandos said...
    Συνυπογράφω τη ... "δωρεά οργάνων" που ξεκίνησε ο Σελιτσάνος, άρα ψηφίζω τη δεύτερη επιστολή.

    Επί του πρακτέου πάντως, ακούστε τη συμβουλή της Χουλκ, η οποία -και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας- κάτι παραπάνω ξέρει.

    Φιλικά,
    Ιρλανδός
    Spy said...
    @ masterpcm:
    Aγαπητέ μου, έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο να είσαστε τριχασμένη προσωπικότητα;


    @ houlk:
    Eπιτέλους!
    Aμάν κάναμε να πάρουμε μια αξιόπιστη συμβουλή εδώ μέσα!
    (δε φαντάζεστε πόσο περίμενα την επίσκεψή σας!)
    Mεταξύ μας, αυτό έχω κάνει ήδη, υποθέτοντας όλα αυτά που λέτε, και αναμένω.
    Ίδωμεν.
    Mια ανακούφιση πάντως την πήρα.
    Σας ευχαριστώ.


    @ mamma:
    Δεν σας κρύβω πως αυτό το "σχεδόν" σχήμα λόγου, με ανησύχησε ελαφρώς.
    Nαι, πάνω από τον φλοιό είμαστε και αυτό είναι το σημαντικότερο.
    Kινούμεθα αν μη τι άλλο.


    @ irlandos:
    H αλήθεια είναι πως τέτοια προσφορά οργάνων, δεν πρέπει να ξαναείδε αυτός ο τόπος!
    Γενική συστράτευση.
    (Στην ουσία την houlk περίμενα για να κλείσω το ποστ)
    Kαλημέρα σας.
    Unknown said...
    Την δεύτερη ασυζητητί

    Επρεπε να δανειστείς σε ελβετικό φράγκο, πιο σταθερό νόμισμα όσο να πεις
    manetarius said...
    Εγώ σου προτίνω να τους στείλεις ένα από τα προηγούμενα κειμενάκια σου μαζί με του Γερμαναρά συγγραφέως και να τους στείλεις να μαζεύουν Δηνάρια Κουβέιτ από τους υπονόμους του Άουσβιτς...τι;
    Spy said...
    @ ethan:
    Δίκιο έχετε αλλά τότες ήμανε μικρός κι ανόητος.
    Kαλωσήρθατε κι εσείς στην καντίνα μας.


    @ manetarius:
    Tο έχετε κάψει εντελώς, έτσι;
    Kwlogria said...
    Χαχαχαχαχαχαχαχα καλόοοο!!!! Στείλε και τις δύο μαζί με ένα μικρό χαρτάκι έξτρα που θα λέει "Δεν ήξερα ποια να διαλέξω"! Χαχαχαχαχαχαχα!!
    Spy said...
    Ε, δεν τρώγεσαι εσύ με τίποτα!
    Να έρχεσαι πιο συχνά όταν γράφω τέτοια ποστ, να μου φεύγει η μαυρίλα...
    HaLiaS said...
    συγχώνευση αγαπητοί μου!
    διότι η συγχώνευσις είναι της μοδός...
    2 οι επιστολές
    2 και οι όρχεις
    ένα το πακετάκι πυ θα λάβουν....
    μπουρλότοοοο!!!
    αυτό χρειάζονται...
    κι αυτό θα έχουν.
    πόσο επίκαιροι γίνονται τα παιδιά με τις κουκούλες...

    Καλό σας βράδυ.
    August said...
    Αφού άφησα κι εγώ τα παπούτσια μου στη ρεσεψιόν (ελπίζω να τα βρώ φεύγοντας και να μην έχουν κάνει φτερα) θα ήθελα να τονίσω δυό πράγματα.
    Πρώτον πως δεδομένου ότι τ' αρχίδια σας σίγουρα θα σας ξαναχρειαστούν για να τα προσφέρετε και σε άλλη περίπτωση καλό είναι να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση τους. Δώστε τ' αρχίδια του γείτονα βεβαίως βεβαίως.
    Δεύτερον θεωρώντας σοφότατη τη λύση της κωλόγριας έχω να σας προσφέρω ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ώστε να αναπαράγετε σε μεγάλο αριθμό τις επιστολές αυτές ώστε να μην τις ξαναγράφετε.
    Καλή λύση επίσης θα ήταν και μια φωτογραφία των αρχιδίων σας ώστε να έχουν και μια κατ' ιδίαν άποψη του τί θα λάβουν αν ακολουθήσουν τη λύση της δευτέρας επιστολής.

    πιες
    τη μάντρα τη γεμίσατε ή να σας στείλω εθελοντάς?
    Spy said...
    @ halias:
    Eλαφρώς ανατρεπτικό σας βρίσκω αγαπητέ μου! Nα το προσέξετε αυτό. Oδηγεί σε συλλήψεις.


    @ trelokampero:
    H προσφορά σας έστω και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι κάτι παραπάνω από ότι θα περίμενα από έναν καινούργιο και ευγενέστατο επισκέπτη. Σας ευχαριστώ δεόντως.
    (Tη μάντρα τη γεμίσαμε. Yπήρξε υπερπροσφορά. Tώρα προσπαθώ να πουλήσω και μερικά μπας και βγάλω και κανένα φράγκο, για τους δικηγόρους.)
    Kαλωσήρθατε στο βενζινάδικό μας.

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy