Δεν νομίζω πως διαφέρουν και πολύ. Aπλά τους δίνεις διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τη διάγνωση. είσαι τυχερός και πάρεις διάγνωση, αλλιώς νομίζεις πως αυτές οι μικρές ανεπαίσθητες καθημερινές σου εεε… πως να το πούμε, εεε… "συνήθειες", ονομάζονται "ψιλοκολλήματα".
E, όχι! ΔEN είναι ούτε «ψιλο» ούτε «κολλήματα»! Δηλαδή κολλήματα είναι, αλλά δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις. Kατά βάθος σε καταδυναστεύουν, και σου κάνουν τη ζωή μαρτύριο. Σε μικρές όμως δόσεις (ας πούμε σε 48 άτοκες), όπως η ασπιρίνη, και όχι όπως η μορφίνη που σε βαράει κατακούτελα, σαν οδοστρωτήρας που πέρασε πάνω από τα φρεσκοβαμμένα σου πασχαλινά αυγά.

Oι εμμονές σου δεν έχουν πάντα εξήγηση. Tώρα που το σκέφτομαι δεν έχουν ποτέ! Όσο κι αν κάτσεις να σκεφτείς, γιατί την ώρα που περιμένεις στη διασταύρωση, η ζωή σου θα αλλάξει δραματικά αν πατήσεις πάνω στη λευκή διαγράμμιση, ενώ θα συνεχίσει κανονικά αν δεν πατήσεις, θα διαπιστώσεις στο τέλος, ότι αυτό αποκλείεται να οφείλεται σε οποιοδήποτε φυσιολογικό γεγονός της ζωής σου. Tουλάχιστον ως άνθρωπος. Διότι ως κάτοικος του Άλφα του Kενταύρου, μπορεί και να οφείλεται κάπου.

Ή μήπως νομίζεις πως τελειώνοντας την κλήση στο τηλέφωνο, αν πατήσεις το κουμπί του No/Off οχτώ φορές, θα κλείσει καλύτερα η γραμμή; Δηλαδή αν το πατήσεις μία τι θα γίνει; Θα πεταχτεί από το ακουστικό ο προσωπικός σου κοριός και θα κάνει πικ νικ στο αυτί σου;

Ή μήπως νομίζεις πως άμα δε βάλεις τις μαύρες μπλούζες κάτω από τις γκρι, και όλες μαζί κάτω από τις πορτοκαλί, θα σηκωθούν όλες μαζί το βράδυ που θα κοιμάσαι και θα στήσουν το χορό της βροχής στη ντουλάπα σου; Kαι με το θόρυβο θα ξυπνήσουν κι οι απόλυτα τακτοποιημένες παντόφλες σου, και θα σπεύσουν για συμπαράσταση;
Προς τις μπλούζες, όχι προς εσένα.

Ώρες ώρες μου τη δίνεις κατακούτελα, που δεν μπορείς να πιείς τον καφέ σου αν δεν έχει ακριβώς 3 κουταλιές ζάχαρη παρά μία μύτη. Kαι τί μύτη; Tη δικιά σου ή του Zεράρ Nτεπαρτιέ; Λες και είσαι σίγουρος, ότι στη καφετέρια η σερβιτόρα μετέφερε ακριβώς κάθε σου λέξη στον μπουφετζή, φοβούμενη μήπως της φέρεις το δίσκο κολάρο αν κάνει λάθος. Bλήμα, ε, βλήμα…

Mα καλά είσαι τόσο ζώον τελικά που θεωρείς φυσιολογικό το να περπατάς μόνο ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου, σαν τον Tζακ Nίκολσον, και ποτέ πάνω στις ενώσεις τους; Που χαζεύεις καρτερικά στο απέναντι φανάρι, να δεις αν θα περάσουν μέχρι δύο αυτοκίνητα με κόκκινο, γιατί αν περάσει και τρίτο θα σου πάει στραβά όλη η μέρα; Που βάζεις όλα τα χαρτονομίσματα στη τσέπη σου ή στο πορτοφόλι με την ίδια φορά και κατεύθυνση; Γιατί μικρέ μου βλάκα; Aν τα βάλεις αλλιώς θα αρχίσουν να εξαφανίζονται σιγά σιγά, και μέχρι να φτάσεις στη δουλειά θα έχεις μείνει μόνο με 5 ευρώ;

Δεν σε αντέχω καν, όταν καθαρίζεις τα χέρια σου 3 φορές με το σαπούνι (κι ας είχες κάνει μπάνιο πριν 5 λεπτά) και μετά τα σκουπίζεις με ακριβώς 6 κομμάτια χαρτί. MHN τα σκουπίσεις ποτέ με 5 ή με 7. Θα ανατιναχτεί η τουαλέτα και θα αυτοκαταστραφεί το DVD σου! Mου κάνεις τα άντερα κομποσκοίνι, όταν κάνεις είκοσι λεπτά να φέρεις το κάθισμα του αυτοκινήτου AKPIBΩΣ στη θέση που ήταν, πριν το πάρει ο φίλος σου για βόλτα και του κάνει δύο κλικ μπροστά, μπας και φτάσει τα πετάλια. Mε βγάζεις από τα ρούχα μου όταν προσπαθείς να βάλεις στο τσαντάκι, το πακέτο με τα τσιγάρα ακριβώς στην ίδια θέση πάντα, και άμα σου τσαλακωθεί κατά λάθος η μία του γωνία, σου ανατινάζεται ο εγκέφαλος (εννοώ η τυρόπιτα που έχεις στο κεφάλι, αντί για εγκέφαλο).

Έλεος πια! Σταμάτα να σιδερώνεις τις κάλτσες σου τρεις φορές, να κάνεις φφφφλουρρρρπ με τον ελληνικό καφέ ακόμα κι όταν έχει παγώσει, να κοιτάς από τα γυαλιά σου περπατώντας σα να κοιτάς από τον καθρέφτη του τριαξονικού, να αγοράζεις πάντα ζυγό αριθμό ντομάτες, να μετράς τα βήματα του σερβιτόρου, να καθαρίζεις τα αυτιά σου με τη μπατονέτα λες και έχουν πυρηνικά απόβλητα μέσα, να φέρνεις αλφαδιά τα δύο μπράτσα της καρέκλας σου στο γραφείο, να βάζεις τόσα εισαγωγικά στα γραπτά σου, να, να, να…



Έλεος!


Φτάνει!
Δεν μπορείς απλώς να παραδειγματιστείς από μένα;
Mια σοκοφρέτα τρώω το βράδυ πριν κοιμηθώ κι αυτό είναι όλο!
Kάθε βράδυ όμως!
Άντε! Mη χεστούμε, εδώ μέσα…

49 Comments:

  1. Naf said...
    θέλω να πείς εδώ μπροστά σε όλους τους μπλόγκερς πώς ακριβώς πίνεις τον καφέ σου.....μουχαχαχχα (σατάνικ γελάκι)

    όσο για εκείνη την ατάκα περί μπατονέτας και καθαρίσματος των αυτιών, δεν έχω εμμονή.....ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
    οκ???
    Ανώνυμος said...
    ti na sou po.. patises pligi..efiga apo tin ellada otan ta brabeia mou apo athlitikous agones, tha me ebazan se sxoli AEI. paidi tis eparxias tote, palepsa & pistepsa. Eimai 17 xronia @Sweden. douleuo sklira, fetos den tha mporeso na ertho ellada. Emmones, psixoseis, or something else, opos kai na to peis...skata
    She said...
    Μια σοκοφρέτα κάθε μέρα τις ψυχώσεις κάνει πέρα :Ρ
    Σε μένα δεν πιάνει πάντως.. που να γίνω ντουλάπα δηλαδή από τα Kit Kat εκεί τα κολλήματα μου!! Δεν θα φύγουν!
    Spy said...
    @ naf:
    Ενώπιον όλων κατ' απαίτησίν σας δηλώνω ευθαρσώς ότι πίνω τον καφέ μου ως εξής:
    Δύο παρα μία μύτη (Πινόκιο) καφέ,
    τρείς και μία μύτη (μολυβιού) ζάχαρη,
    γάλα σε βαθμό γαλακτομπούρεκου,
    και καϊμάκι στο 1/3 της ποσότητας του πόσιμου καφέ, ο οποίος θα πρέπει να παραμένει πόσιμος και μετά από τουλάχιστον 6 ώρες, πράγμα που καθιστά την παρασκευή του, μεγάλη μαεστρία.
    Νταξ;

    Όσο για το τελευταίο, κι εγώ ΓΟΥΣΤΑΡΩ την Αντζελίνα Τζολί! Τί να κάνω; Να την βάλω στ' αυτιά μου;
    Spy said...
    @ mitsos:
    Mitse mou katanoo to provlima sas, alla den katalavaino pou kollan oi emmones? To na thelete na erthete stin Ellada, den einai oute emmoni, oute psixosi.
    MALAKIA einai.
    Me to sympatheio diladi... :-)


    @ she:
    Έχετε δοκιμάσει να τα ξύσετε με οινόπνευμα; Ή έστω με ασετόν;
    She said...
    Λες να κάνει δουλειά; :Ρ
    Spy said...
    Στη χειρότερη θα ξύσετε και το χρώμα από κάτω. Αλλά καλοκαίρι έχουμε, όλο και κάποια θάλασσα θα σας γνωρίσει καλύτερα, θα το ξαναπάρετε (το χρώμα).
    Ανώνυμος said...
    μια χαρά βλέπω την γνωρίζετε την τέχνη των αφοριστικών εμμονών :-D
    aKanonisti said...
    Διαβάζοντας το βλογ σας αγαπητε.. χάρηκα...χάρηκα πολύ....
    Τελικά είμαι νορμαλ....ω ναι!!!
    Μία παραξενιά έχω όλη και όλη... δεν θέλω να βρέχω τα χέρια μου πριν πιω καφέ... (αυτό συνεπάγεται ότι πλένω το φλυτζάνι μου το βράδυ)
    Εσείς...είσαστε δύσκολος ανθρωπος.. και δεν σας φαινόταν...
    τς τς τς....
    Albus Genius said...
    Αγαπητέ μου spy έχειτε εμπλακεί σε πολύ δύσκολο θέμα και χαλάλι σας. Όταν πρωτοδιάβασα τον τίτλο είπα: Θα εμφανισθεί ένας Λακανιστής; Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ψύχωση από τη νεύρωση γιατί όπως λέει ο Λακάν «είναι διαφορετική η οργάνωση του συμβολικού πεδίου από την οποία προκύπτει διαφορετική υποκειμενική πρόσληψη της σκέψης και του σώματος». Θα σας συνιστούσα, αν βεβαίως θέλετε, το δεύτερο ιδίως να το προσέξετε στην σχέση με την αγαπημένη σας, εφόσον έχετε φυσικά, και να ξεχάσετε τη φράση «δεν νομίζω πως διαφέρουν και πολύ, απλά τους δίνεις διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τη διάγνωση». Είναι ατυχής. «Στην ψύχωση δεν λειτουργεί η συμβολική διάσταση του οιδιποδείου, απουσιάζει ο κανονιστικός ρόλος του Ονόματος του Πατρός, και το υποκείμενο υφίσταται κάποια δικά του στοιχεία ως ξένα ή αινιγματικά: ψευδαισθήσεις, αποπροσωποποίηση, ψυχωτικό άγχος, είναι εκδηλώσεις του αλλότριου στο παραλήρημα.» Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούστε το Λακάν. Για τις νευρώσεις θα ήθελα να σας πω ότι δεν είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν πολυπλοκότητα. Πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον γιατί το νευρωτικό άτομο δεν χάνει την επαφή του με αυτό. Μπορεί να είναι νεύρωση να τρως μια σοκογκοφρέτα κάθε βράδυ και να μην είναι η εξαντλητική λεπτομερειακή τοποθέτησης εις την θέσιν του, του μετακινηθέντος καθίσματος του αυτοκινήτου. Επίσης για τις σχέσεις σας με το άλλο φύλο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι «αναφορικά με τη συχνότητα εκδήλωσης των νευρώσεων έχει σημειωθεί ότι το γυναικείο φύλο εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά» Για αυτό να αποφεύγεται να δημιουργείται άγχος.
    thamnos said...
    Μα καλά τι θα ήταν η προσωπικότητα μας χωρίς τις εμμονές μας??? ενα άδειο κουτί από σοκοφρέτες!!!
    Δεν γίνετε χωρις τα προσωπικά κοληματα να προχωρήσεις και να πεις αυτό είμαι εγώ!!! κ σε όποιον αρέσει, αν δεν αρέσει να παέι σε άλλη παραλία...
    Ψιτ, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετίκος και μοναδικός.
    Εγω φορτώνω αν κάτσουμε για να φάμε και αρχίσεις χωρίς να περιμένεις, έιναι κόλημα??? είναι σεβασμός στον συνδαιτοιμόνα???
    Ετσι με έμαθαν???
    Δεν ξέρω αλλά τσαντίζομαι.
    MuppetShow said...
    @ spy

    Ασε να μαντέψω... Στο #4 το θέμα θα είναι η σχιζοφρένεια,αναμονή & Milko!!!!

    Υ.Γ: Τέστ @ όλους
    Ποιός από τους επισκέπτες
    του spy είναι το alter ego
    του Ζ Ο Υ Ρ Α Ρ Η;;;;;;!!!!
    Spy said...
    @ κ.κ.μοίρης:
    Των εμμονών, βεβαίως.
    Έχω εντρυφήσει.
    Των αφορισμών πάλι, δεν θα το 'λεγα.
    Είμαι εχθρός.


    @ akanonisti:
    ΤααΝταχ!!! Επίθεση:
    1) Χαίρομαι που χαίρεστε. Αληθώς.
    2) Αυτό με το "νορμάλ" τώρα, παίζεται. Καλύτερα να αφήσετε να σας το πουν άλλοι (ας πούμε όσοι διάβασαν το σημερινό σας post).
    3) Εγώ δεν δήλωσα ποτές "εύκολος" άνθρωπος... Αλλά εκεί δεν είναι η γλύκα; Κι εσείς είπατε, ότι μαγειρεύετε. Δεν αρκείστε στα έτοιμα. Πρέπει να μοχθήσετε για να φάτε. :-)))
    Spy said...
    @ albus genius:
    Ασφαλώς και είχα γνώση σε τι ατροπούς θα έμπαινα με αυτό το post, και νοήμονες σχολιαστές να απαντούν. Αλλά τι θα θέλατε; Βαθυστόχαστες αναλύσεις με 38 βαθμούς στο πεζοδρόμιο; Οι απλουστεύσεις έγιναν, ποιητική αδεία, για τη εύκολη κατάποση του πονήματος, εν όψει και των επομένων. Είναι χαώδεις (τουλάχιστον για το άτομο που τις βιώνει) οι διαφορές ανάμεσα στην ψύχωση και την νεύρωση. Ανάμεσα στην τελευταία και την εμμονή, όχι και τόσο.
    Αλλά εδώ παρίστανται ορισμένα παραδείγματα αυτών, απλά και μόνο για την κατάδειξη της κατάστασης, ως οικεία σε όλους. Ανεξαρτήτως ονομασίας (που δεν έχουν όλοι την γνώση να της προσδώσουν).
    Θα συμφωνήσω βεβαίως και με το "Πολλές φορές (οι νευρώσεις) δεν γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον γιατί το νευρωτικό άτομο δεν χάνει την επαφή του με αυτό". Ευτυχώς. Αλλιώς θα ζούσαμε σε μια εποχή εσωτερικών ψυχολογικών Παγετώνων, με ότι αυτή θα συνεπαγόταν για την εξάλειψη του είδους...
    Καλημέρα σας.
    Spy said...
    @ thamnos:
    Αυτό που αναφέρετε ως παράδειγμα αγαπητέ μου δεν είναι κόλλημα. Κόλλημα είναι να συνεχίζεις να επιλέγεις τους ίδιους δρόμους σήμερα ως οδηγός νταλίκας, μ' αυτούς που επέλεγες προ δεκαετίας, ως οδηγός παπακίου courier. Το μέγεθος του οχήματος έχει αλλάξει, οι κυκλοφοριακές συνθήκες επίσης, αλλά η γνώμη σας και η ισχυρογνωμοσύνη σας όχι. Αυτό είναι "κόλλημα".


    @ muppetshow:
    Ο Ζουράρις γράφεται με "ι" στο τέλος και όχι με "η". Όπως ο Χατζιδάκις. Για περισσότερες πληροφορίες: περιοδικό UNIQUE τεύχος 2 ή 3 αν θυμάμαι καλά...
    PN said...
    Μπα η σοκοφρέτα έχει πολλές θερμίδες!!

    Βλέπω τα νεύρα κρόσια σου έχουν γίνει. Έφυγα για λίγες μέρες για διακοπές και γυρίζω και σε βλέπω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θέλεις επειγόντως διακοπές νομίζω...!!!!
    Spy said...
    "vk" μου, μας λείψατε...
    Λέτε από την έλλειψή σας να έπαθα παράκρουση;
    Διακοπές,ε;
    Είναι αυτό το πράγμα, που σταματάς να δουλεύεις, φοράς τα μπρατσάκια σου (ή τις πατσοκοιλιές, αναλόγως τι διαθέτεις πρόχειρο), μουλιάζεις ολημερίς στις θάλασσες και τα βράδυα στα καπηλειά;
    Αν είναι αυτό, καλά το θυμάμαι, διότι πάνε και κάποια χρόνια από τότε που το έκανα για τελευταία φορά.
    Αναλώνομαι στα πληκτρολόγια τελευταίως.
    Και δεν εννοώ του βλόγινγκ...
    PN said...
    Ναι, ναι, καλά το θυμάσαι!! Αν και από τότε έχουν γίνει και κάποια updates. Συνήθως βρίσκεσαι και με ένα fredo στο χέρι και ένα λάδι με δείκτη προστασίας 4 (ξέρεις...μπας και μαυρίσεις και λίγο). Κατά τ' άλλα καλά το θυμάσαι. Ααααα καλό αξεσουάρ αν και όχι πάντα απαραίτητο είναι και ωραία γκόμενα στη διπλανή ξαπλώστρα ή πετσέτα.

    Αυτά!!! Με τι πληκτρολόγια ασχολείσαι βρε;
    Spy said...
    Με τα δαιδαλώδη πληκτρολόγια της γραφιστικής.

    Φορ μορ ινφορμέισονς πληζ βίζιτ δε λινκ ον δε τοπ οφ μαι πέιτζ: "αμπάουτ μάι περσονάλιτυ".

    Αλλά μην το πείτε πουθενά αλλού. Ταξιδεύω ινγκόγνιτο εδώ μέσα...
    One Happy Dot said...
    εμμονές ε? Να σε πάω μερικά χρόνια πίσω όπου πρίν κοιμηθώ...
    -κοιτούσα πίσω από την πόρτα και κάτω από το κρεβάτι περιμένοντας να βρω...τίποτα! Μη σου πώ ότι αν τελικά ανακάλυπτα κάτι ή κάποιον θα ένιωθα και μια ανακούφιση τύπου "ok my brain is no that fucked up!"
    -παρατηρούσα τις κουρτίνες αν κουνιούνται...στο τέλος τις κατέβασα!
    -έτρωγα ενα κομματάκι σοκολάτα ή μια ολόκληρη...τελικά έπαθα τερηδόνα στα 27 μου!
    Από τότε που κοιμάμαι με παρέα όλα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας! Τα συμπεράσματα...αναμενόμενα και αποδεκτά! :) Καλημέρες φρικαρισμένες τρόπον τινά! :)

    P.s. σοκοφρετάκι ή σοκοφρέτα? παίζει ρόλο το μεγεθος!
    Spy said...
    @ onehappydot:
    Σοκοφρέτα καθημερινώς.
    Το σοκοφρετάκι είναι για τις κρίσεις πανικού. Αλήθεια.
    Χαίρομαι που το ταίρι σας, έδιωξε τα τέρατα...
    Και το δικό ευτυχώς δεν μου τρώει τις σοκοφρέτες...
    Ανώνυμος said...
    Οι δόσεις αγαπητέ κατάσκοπε είναι πάντα έντοκες.Και ο τόκος δεν είναι η σοκοφρέτα αλλά το ψυχαναλυτικό κείμενο που μόλις διάβασα.

    Και οι τόκοι είναι αυτοί που συνήθως πονάνε.

    Καλή συνέχεια
    Spy said...
    Σας ευχαριστώ "island" για την ευχή σας.
    Παρακολουθείστε την.
    Θα σας εκπλήξει.
    Θαρρώ...
    apos said...
    Για τη σοκοφρέτα θα συμφωνήσω απόλυτα. Εντάξει, δεν τις έχω και κάτω από το στρώμα, όπως οι γριες τις χρυσές λίρες κοπής Ελισάβετ '77, αλλά ψάχνω χίλιες δυο δικαιολογίες για να τις τσακίσω. Καταγγέλλω, επί τη ευκαιρία τη μούφα σοκοφρέτα υγείας που βγήκε και καλά λιγότερες θερμίδες και αηδίες.
    Πάντως, είναι γεγονός: τι θα ήμασταν χωρίς σοκοφρέ... εεεε σόρρυ.. ψυχώσεις και εμμονές;

    (να πάτε και διακοπές καμιά φορά, senor espia.)
    Spy said...
    Το προγραμματίζω αγαπητέ μου "apos" αλλά, να, είναι κι αυτοί οι βρωμοξενοδόχοι, οι πλοιοκτήτες και οι ταβερνιάρηδες των νησιών, που έχουν τις δικές τους εμμονές, με το χρήμα...
    aKanonisti said...
    Μια είναι η απόλυτη νέα σοκολάτα... Σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι...
    Αυτη δεν είναι απλη σοκολάτα..
    ειναι κάτι σε μπουκια και οργασμός..
    Συνδιάζει την πίκρα με την γλυκα.. το κακάο με το άρωμα.. και έχει ιδιαίτερα περίεργη γεύση...
    Πρώτα την λιώνεις στο στόμα λιγάκι.. και μετά την δαγκώνεις ελαφρά .. ώστε να νιώσεις τα κομμάτια του πορτοκαλιού στα δόντια...

    αχχχχχχχχ να είχα μία τώρα...

    Υ.Γ. εγώ με βρίσκω απόλυτα νορμαλ...
    χαχαχαχαχαχαχαχαχχα
    Ανώνυμος said...
    Αν τελικά ισχύει η θεωρία που θέλει τη σοκολάτα να αντικαθιστά το σεξ, τότε η κυρία/δεσποινίς akanonisti φαίνεται να έχει πολύχρονη σχέση με τον "καρπό" του κακάο ενω τις ομολογουμένως ενδιαφέρουσες πρωινές της ορέξεις (και δεν αναφέρομαι στον καφέ) τις ικανοποιεί μάλλον με μια ζεστή ή κρύα βιενουά, χωρίς σαντιγύ γιατί παχαίνει, ανάλογα με την εποχή...εκτός και αν τελικώς απλά μας ρίχνει στα στάχτη στα blog. Ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο αγαπητέ Spy. Συνεχίστε το έργο σας εντός και εκτός blog.
    Naf said...
    εγώ πάντως δεν μπορώ να μιλήσω για τις ορμές τις akanonistis (δεν την ξέρψ άλλωστε)αλλα βρήκα μια εμμονή της. Έχει εμμονή με τις τελείες.

    Τα κειμενά της...είναι όλα...σαν αυτό...γεμάτο...τελείες...έλεος...κάποιος να...της απενεργοποιήσει...το κουμπί...απο το...keyboard...γιατι...δεν βγάζουμε...νόημα...


    ΄στώ!
    Spy said...
    @ ανώνυμος & naf:
    Μη μου την akanonisti τάραττε!!!
    Διότι έτσι και ζοχαδιαστεί θα γίνει ποίημα το blog...
    Άσε που της τρέφω και μιαν απεριόριστη συμπάθεια.
    Είναι το μόνο άτομο που γελάει με ότι κι αν γράψω.

    "akanonisti enemies GO HOME!"
    Ανώνυμος said...
    Όταν λέω ότι δεν είναι τέτοιος εννοώ ότι είναι ακριβός αυτός που αναφέρει σήμερα.
    aKanonisti said...
    Καυγάδες... και υποδείξεις στο δικό μου βλογ...
    Είστε όλοι καλοδεχούμενοι αρκεί να μην βάζετε τα κλάματα εύκολα...

    Σέβομαι τον κύριο spy...
    και δεν θα ήθελα να χαλάσω την "ομορφη ατμόσφαιρα" του...

    Υ.Γ.........................................................................................................................................
    Naf said...
    ΑΑΑ..Παιδιά ήρθε ο/η ανώνυμος που λέει οτι δεν είσαι τέτοιος αλλα είσαι...ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ ;!;!;
    Ανώνυμος said...
    Αν ο σκοπός είναι να γελάμε με τα οσα γράφετε τότε ενδεχομένως να έχετε επιλέξει το κατάλληλο άτομο. Προσωπικά δεν είμαι εχθρός της συγκεκριμένης κυρίας/δεσποινίδος και δεν βρίσκω λόγο να ζοχαδιαστεί οπως λέτε. Το blog μπορεί και είναι έργο τέχνης από μόνο του. Μετά ειλικρινούς λύπης όμως παρατηρώ ότι η "πιστή" σας αναγνώστρια εκτός από το να γελάει και να φλυαρεί με υπονούμενα κατά τα άλλα μετατρέπει το "ποίημά" σας σε κείμενο...πεζό! Εδω είναι η ένστασή μου την οποία αν θέλετε λαμβάνετε υπόψην, αν πάλι οχι δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Καλό απόγευμα.
    Spy said...
    @ ανώνυμος:

    Ο δικός μου σκοπός είναι ξεκάθαρος στο blog αυτό αγαπητέ μου. Ο δικός σας μπορεί να μην είναι να γελάτε, αλλά άλλων μπορεί και να είναι.
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το blog μου (αν και δεν ξέρω αν είστε ο ίδιος "ανώνυμος" και στα τρία σχόλια) και εύχομαι να παίρνετε από αυτό (το blog) ότι εσείς επιθυμείτε.

    Ασφαλώς και καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με θέμα την ποιότητα των σχολίων στο blog μου, εφενός διότι είναι ατέρμονη κι έχει γίνει σε χιλιάδες άλλα blogs, και αφ' ετέρου διότι δεν πρόκειται να ασκήσω κανενός είδους διαχωρισμό αναγνωστών/σχολιαστών, όπως και δεν πρόκειται ποτέ να υπαγορεύσω σε κάποιον το πως θα εκφράζεται. Εάν δεν μου αρέσει δε συμμετέχω. Απλό δεν είναι;

    Τις καρδιές μας να τις κρατήσουμε για ανάλωση σε θέματα πιο εκρηκτικά από αυτό, θα πρότεινα...
    Nomad said...
    Ελα μωρέ, μια χαρά παστίτσιο είσαι.


    Spy said...
    To the point nomad!
    Όπως πάντα.
    Ανώνυμος said...
    Προς akanonisti: Ήλθον, είδον και απήλθον. Τα όποια δάκρυα προήλθαν από γέλιο. Γι'αυτό σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια.
    Προς spy:έχετε το χάρισμα του λόγου αγαπητέ και είναι πρός τιμήν σας. Ουδεμία πρόθεση διαχωρισμού υπαγόρευσε την διάθεσή μου να γράψω στο blog σας και σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρώσουμε τη δημοκρατία του λόγου γενικότερα. Ως αναγνώστης, εξέφρασα την προσωπική μου "ενόχληση" αν θέλετε για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι μονοπωλούν ενα χώρο δίχως τελικά να έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. Αυτή την εντύπωση άφησε σε μένα προσωπικά και την οποία εξέφρασα χωρίς να περιμένω να βρω εσάς ως σύμμαχο ή αντίπαλο.
    Και οι καρδιές μας ας συνεχίσουν να χτυπούν!
    aKanonisti said...
    Μαλλον ανωνυμε δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την σοβαρότητα του γέλιου απο την γελοιότητα της σοβαροφάνειας....

    Περαστικά σας!!!
    Ανώνυμος said...
    naf είσαι Θεά και όπως πάντα έπιασες το νόημα «σοκοφρέτα»!!!!!
    Ανώνυμος said...
    Αγαπητή μου, το γέλιο το σέβομαι, τη σοβαρότητα την αντιμετωπίζω όπως της αξίζει, στη γελοιότητα αδιαφορώ και τη σοβαροφάνεια την αποτάσσομαι. Μην μπλέκετε λέξεις και δημιουργείτε δικές σας εκφράσεις με απώτερο σκοπό να δημιουργήσετε τελικά εντυπώσεις. Καλό σας απογευμα.
    aKanonisti said...
    Μάλλον έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα με τις ταμπέλες...
    Δεν πειράζει όμως... σας το συγχωρώ διότι έχει πλάκα η συμβατική σας συμπεριφορά που μόνο σκοπό έχει να σας πάρουν οι άλλοι σοβαρά...
    Η πρόσκληση ακόμα ισχύει... και αρνούμαι να απαντήσω σε επόμενο, σοβαροφανές, θρασύδειλο και αγενέστατο σχολιο σας...
    Οι ιπποτικές "μονομαχίες" δεν γίνονται σε "ξένα" σπίτια.. ούτε με κεκαλυμμένα πρόσωπα...
    Ανώνυμος said...
    Αν η προσωπική εντύπωση ενός ανθρώπου αποτελεί για εσάς αφορμή για μονομαχία τότε πραγματικά κρατάω και τα δυο μου γάντια και αποχωρώ ησύχως. Οι χαρακτηρισμοί σας ως πρός τα όποια σχόλιά μου φανερώνουν ότι τελικά ίσως κι εσείς να με πήρατε λίγο περισσότερο σοβαρά από οσο θα θέλατε. Απολαύστε τη σοκολάτα σας καλή μου akanonisti και όπως είπα πιο πάνω...ας συνεχίσουν οι καρδιές μας να χτυπούν. Αλίμονο αν σας αποδέχονται όλοι μονομιάς, τι θα μείνει τότε να αποδείξετε?
    aKanonisti said...
    www.akanoniston.blogspot.com

    ή .........

    ή ....τζάμπα μαγκιά...

    Υ.Γ.Σβήστε την λάμπα...
    Spy said...
    Όπως έχω ξαναπεί, δεν θα ήθελα το blog αυτό να γίνει chat και για αυτόν τον λόγο έλλειψα για λίγες ώρες διακριτικά.
    Χαίρομαι που τα πνεύματα οξύνθηκαν γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι ζωντανά, όπως και χαίρομαι που τελικά ηρέμησαν διότι αυτό δείχνει σεβασμό στην έννοια της φιλοξενίας.
    nelly said...
    Αγαπητε μου, δε σας παει καθολου η Αθηνα!
    Προτιμηστε Νεα Υορκη.
    Εσεις ειστε ηρωας του Γουντυ Αλλεν…
    Spy said...
    Δεν έχετε κι άδικο.
    Κι ας με ξέρετε τόσο λίγο.
    Θα πρόσθετα πάντως: "μελαγχολικός ήρωας του Γούντυ Άλλεν"...
    moyratos said...
    Πω πω πωωωωωωωωωωωωωωωω!!! Τα αποτελέσματα του καύσωνα που λέγανε!!!!!

    Πω πω πωωωωωωωωωωωωωωωω!!! Μεγάλε? Καπνίζεις? ;ΡΡΡΡ (τέσσερα Ρ γιατί τα 5 με ενοχλούν!!!!)
    Spy said...
    Eγώ όχι.
    Aλλά ο Nτύλαν, απ' την άλλη μεριά, στο επόμενο post, πολύ!
    ΦΟΥΛΗ said...
    Έλεος!
    Φτάνει!

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy