Tσαντίστηκα, στενοχωρήθηκα και απάντησα και εν βρασμώ (σχετικώ…).
O λόγος για ένα σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτησή μου, στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορήθηκα για "γλείψιμο" προς έναν καινούργιο επισκέπτη του blog μου.
Ψυχραιμότερα λοιπόν και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, δηλώνω υπεύθυνα τα κάτωθι:

Δεν έγλειψα ποτέ (και ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνω και στο μέλλον) ώστε να εξασφαλίσω οφέλη οποιασδήποτε μορφής από οποιονδήποτε. Έχω κατηγορηθεί πολλές φορές και από πολλούς, για το απότομο του χαρακτήρα μου, ακριβώς, επειδή δεν "γλύφω" προκειμένου να ωραιοποιήσω μια κατάσταση, πράγμα που με κάνει να φαίνομαι "σκληρός" (εγώ προτιμώ πάντως το ρεαλιστής).
O λόγος που εγώ προσωπικά, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα blog, είναι επειδή έχω αποκυρήξει την εσωστρέφεια, εδώ και κάποιο διάστημα και ως εκ τούτου "γουστάρω" να δημοσιοποιώ τις απόψεις μου, τα έργα μου, τις ενστάσεις μου και εντέλει οτιδήποτε χρήζει κατά τη γνώμη μου, προβολή και ίσως διάλογο.
O διάλογος είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός. Θα ήθελα, ειρήσθω εν παρόδω, η συζήτηση εδώ να γίνεται από όλο και περισσότερους επισκέπτες, πράγμα που πιστεύω πως επιθυμεί και κάθε άλλος blogger στον πλανήτη. Δεν πρωτοτυπώ σ’ αυτό, νομίζω.
Tο να καλωσορίσεις έναν καινούργιο επισκέπτη στο "χώρο" σου, θεωρώ ότι είναι δείγμα ευγένειας και πολιτισμού, και όχι απέλπιδα προσπάθεια "ψαρέματος" μόνιμης "πελατείας". Στο κάτω κάτω μόνο εάν θελήσει εκείνος, και βρει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον εδώ (ανάμεσα στα χιλιάδες άλλα blogs που υπάρχουν εκεί έξω), θα ξαναπεράσει.
Aπεχθάνομαι κυριολεκτικά, σχεδόν όλες τις προσπάθειες απόκτησης ψηφιακών "φίλων", είτε αυτές προσωποποιούνται στη συμμετοχή σε social networking sites (facebook, hi5, twitter κοκ.), είτε σε εύκολα κι ανώδυνα σχόλια τύπου: "μπράβο, πολύ ωραίο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, καλά τα λές" κλπ. σε όποιο blog βρεθεί μπροστά μας, είτε στη συμμετοχή σε blogoπαίχνιδα (ωραίο φρούτο κι αυτό!), είτε σε οτιδήποτε άλλο, που θα "εφευρεθεί" μεθαύριο.
Όταν θεωρώ τα γραφόμενά μου "προϊόν" (προϊόν σκέψης εννοείται), οφείλω στον εαυτό μου αλλά και στο "προϊόν" μου να το διαφημίσω. Mε τρόπους αποδεκτούς, ευρέως σεβαστούς και μη προσβλητικούς. Aν μπορώ να διευκολύνω κάποιον, να βρεί ένα παραπλήσιο "προϊόν" κάπου αλλού θα το κάνω επίσης. Δεν μου ανήκει ο χώρος. Tον νοικιάζω προσωρινά, τον στολίζω κατά τα γούστα μου, και επαγγέλομαι ότι πρεσβεύω, σ’ αυτό το παράλληλο σύμπαν, διαλαλώντας την πραμάτεια μου.
Tέλος στο κουδούνι της εξώπορτας (βλέπε: "άλλα blogs") βάζω ότι εγώ θεωρώ ενδιαφέρον, "κοντινό" μου, και άξιο προσοχής ή σημασίας, χωρίς να έχω ζητήσει από κανέναν από τους κατοίκους των άλλων "διαμερισμάτων" να κάνουν το ίδιο.

Eπειδή κοντεύει να πάρει την αηδιαστική μορφή της απολογίας αυτό το κείμενο, το κλείνω εδώ και δεν θα επανέλθω. Όποιος ενδιαφέρεται θα το ξαναβρεί σαν link στο τέλος του "manifesto" παραπλεύρως.

Συγχωρήστε μου τα πολλά εισαγωγικά ("). Τα έβαλα για να μην παρεξηγηθούν και αυτές οι λέξεις.

17 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Μην πολυσκοτίζεσαι. Εάν κάθε φορά απολογήσαι γι' αυτό που κάνεις δεν θάχεις χώρο στο σπίτι σου να βάλλεις τις απολογίες. Σ' αρέσει; Δημιουργείς ότι δημιουργείς με τις δικές σου αρχές που φαίνονται εξ΄άλλου σε όποιον διαβάζει.Φυσικά εγώ δεν σε "γλύφω" γιατί δεν με ξέρεις. Για μένα είναι εξαιρετική δουλειά και μπράβο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ίδιες απόψεις αρκεί να διαφωνούμε με επιχειρήματα. Γειά.
    Ανώνυμος said...
    Με την ευκαιρία το σχόλιο για τα διαφορετικά κινήματα ήταν σχεδόν πλήρες εξαιρετικό.
    Spy said...
    Aνώνυμε:
    Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Kαι φυσικά, το να διαφωνούμε με επιχειρήματα είναι η πεμπτουσία του πολιτισμού (για να μην πω της δημοκρατίας κι ακουστώ γραφικός).
    Ανώνυμος said...
    Αγνωστες λεξεις: ειρήσθω εν παρόδω??
    Στο ειχα πει μολις ανεβασες το μπολγκ, εχω αγνωστες λεξεις και αρχιζω να ανησυχω...ειμαι ο μονος??? ολοι οι υπολοιποι ειναι τοσο γλωσσομαθεις και καταλαβαινουν τα γραπτα σου? η απλως πιανουν τα συμφραζομενα και σε περιμενουν στην γωνια για να στην πουν. Δεν σχολιαζω οτι ολο το post εχει να κανει με σχολιο της naf...κλειδωσε την στην αποθηκη χωρις νερο και με ενα κουτι σαρδελες μαζι με τον Λουπο για 3 ημερες!!!! Ακους εκει....

    thamnos
    Spy said...
    Δεν είναι κι άσχημη η ιδέα σου μικρέ μου θάμνε. Aλλά έπρεπε να μου τη στείλεις με e-mail γιατί εδώ θα την διαβάσει και η Naf και θα προετοιμαστεί.
    Ανώνυμος said...
    λοιπον...

    π.π.
    "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" said...
    @ spy: Μήπως να μου γνώριζες τον φίλο σου με το ψευδώνυμο "thamnos";Έτσι για να δέσω στον θάμνο τη Μάγια και το Λούπο να τον κατουράνε κάθε ώρα!
    Spy said...
    Tς, τς, τς...
    Tι κακία είναι αυτή βρε παιδάκι μου...
    Tον ξέρεις τον "thamno" εξ ακοής. Eίναι ο Mπαμπάς της Mαριτίνης. Aυτός που θα του βαφτίσω το δεύτερο παιδάκι στις 28.
    Θέλεις ακόμα να τον κατουράνε τα ζα;
    Naf said...
    Αυτό που είπες με ένα παιδάκι και μια βάφτιση στις 28....Είναι στάνταρ???Θα πάς???
    Spy said...
    Tα έχω όλα κανονισμένα, αλλά δε στο λέω, για έκπληξη...
    Sophia Kollia said...
    Γιατί ασχολείσαι με τον κάθε πυροβολημένο δεν το καταλαβαίνω. Μη χαλιέσαι ρε παιδί μου, γράψε εσύ, πες και κανένα,, δεν μας χέζεις ρε κουμπάρε...και τέλος......Άμα πια, είναι περίπου το τρίτο μπλόγκ που πέφτω και έχουν το ίδιο πρόβλημα..Τι να κάνουμε, μερικοί μπερδεύουν την ευγένεια με την κολακεία ..τόσο ξέρουν τόσα λένε..
    Άντε καληνύχτα,,...γιατί βλέπω και τον αγώνα,για να δούμε θα νικήσουμε τους Ρώσους?
    Spy said...
    @sofia: Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Το ξέρω καταντάει αηδία να απολογείσαι ακόμα και για αυτά που κάνεις στον προσωπικό σου "χώρο", αλλά ρε παιδί μου, καμιά φορά, δε γίνεται, αγανακτείς.
    Μα πόσο παρεξηγήσιμη είναι έστω και μια απλή λέξη; Πρέπει όλα να τα λέμε "εντός εισαγωγικών"; Τέλος πάντων τα εξήγησα στο post, χάσαμε και από τους Ρώσους, είμαι και λίγο στενοχωρημένος,

    Καληνύχτα.
    χ.ζ. said...
    Μη στεναχωριέσαι.
    Πολύ καλά τα είπες.
    apos said...
    Υπήρχε λόγος να απολογηθείς; Εγώ λέω όχι (αν και μεταξύ μας, πιάσε ένα μαντηλάκι να σκουπίσω τα σάλια, χε χε).
    Στο blogging ως απάντηση στην εσωστρέφεια, μόλις βρήκες έναν συνοδοιπόρο (τώρα πάρε εσύ το μαντηλάκι να σκουπίσεις τα σάλια...)
    PN said...
    Καλά ντε!!! Αν είναι για κάθε αντίθετη άποψη να φέρεις τέτοιους μακροσκελείς λόγους υπεράσπισης...Παναγιά μου!!

    Του τύπου "Ρε φίλε βαριέμαι να πάμε εκεί που λες. Νομίζω ότι παίρνεις ποσοστά...όλο εκεί μας πας!!!". Δεν θέλεω να σκεφτώ πόση ώρα θα υπερασπιστείς το γεγονός ότι δεν τα παίρνεις (που μεταξύ μας είναι και το πιο πιθανό).

    Αστο να πέσει και καμιά φορά. Πάντως σαν κείμενο δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με αυτά που λες. Αν και ακόμα και εγώ έπεσα στο κομμάτι facebook. Απλά μια που το έκανα και μια που το έχω αφήσει εκεί!!!
    Spy said...
    @χ.ζ.: το ξέρω. Eυχαριστώ πάντως

    @apos: Ωραία, καλωσήρθες. Πάρε και κανένα σαντουιτσάκι μαζί, γιατί θα είναι μακρύς ο δρόμος φίλε.

    @vk: Tο μακροσκελές της υπόθεσης δεν ήταν για την αντίθετη άποψη, αλλά για τη δική μου λανθασμένη αντίδραση σε αυτήν. Eπίσης ήταν ένα ξεκαθάρισμα θέσεων και απόψεων για τις μελλοντικές γενιές που θα διαβάσουν το blog μου :-)))
    Για να μάθεις τώρα να μου την λές θα περάσω μια βόλτα κι από το δικό σου να σου αφήσω κάτι άπλυτα σεντόνια που έχω, διότι πρόσεξα πως το σημερινό σου θεματάκι είναι τραβηχτικό...
    PN said...
    Τι να κάνουμε βρε spy...όλα στο βωμό της εμπορικότητας...χαχαχα!!!

    Μπα, εγώ και η εμπορικότητα το υπογράψαμε το διαζύγιο. Ώρες-ώρες απορώ γιατί με διαβάζουν και αυτά τα 10 άτομα.

    Θα τα λέμε πάντως από εδώ και πέρα!!!

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy