Η μία ήρθε την προηγούμενη Πέμπτη, ο άλλος θα έρθει το επόμενο Σάββατο. Μιλάμε ασφαλώς, για δύο εντελώς διαφορετικούς καλλιτέχνες - performers θα έλεγα καλύτερα - με πλούσιο βιογραφικό και σημαντική δισκογραφία ο καθένας τους:

Kylie Minogue και Nick Cave στην Αθήνα.

Και για τη μεγάλη "ντίβα" της ποπ, μπορεί να ήταν η πρώτη φορά και μάλλον και η τελευταία (δεν το λέω με κακία), αλλά για τον μετρ των σκοτεινών συνθέσεων και των δολοφονικών στίχων είναι η πολλοστή. Έχω χάσει το μέτρημα. Στο τέλος θα του παραδώσουμε και τα κλειδιά της πόλης... Ο ίδιος δε, θα πρέπει να νιώθει κάτι σαν επίτιμος πολίτης της Αθήνας, αν όχι μόνιμος κατασκηνωτής του Λυκαββητού.




Όπως λέει και η Σοφία Νικολαϊδου στο βιβλίο της για τον Nick Cave:
"Ο πιο κοινός θεματικός άξονας των δίσκων του Cave περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τον θάνατο.
Καλύτερα: γύρω από τον έρωτα και τον φόνο.
Τον παράφορο έρωτα και τον βίαιο θάνατο.
Από την ομηρική Ιλιάδα ως τις άγριες ροκιές της εφηβείας μας, αυτά τα δύο θέματα τρέφουν την τέχνη. Ξεσηκώνουν αρχετυπικούς φόβους και κουρδίζουν αρχετυπικές φαντασιώσεις."

Θα μπορούσαν δύο καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν τόσο ετερόκλητες μουσικές σκηνές να δημιουργήσουν κάτι όμορφο μαζί; Ασφαλώς και ναι.
Το τραγούδι είναι το "Where the Wild Roses Grow" και είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό τραγούδι "The Willow Garden", όπου ένας άντρας ερωτεύεται παράφορα μια γυναίκα και τη σκοτώνει, για να κρατήσει για πάντα δική του την ομορφιά της και τις κοινές τους στιγμές ανέγγιχτες...

Προφανώς το video clip δεν είναι τόσο σκληρό όσο η ιστορία!



Ραντεβού το επόμενο Σάββατο λοιπόν και...
"Just remember that death is not the end..."


1 Comment:

  1. One Happy Dot said...
    Αν και ο Κύριος Cave έχει λίγο το βλέμμα του "θα κατέβω κάτω..." και το εννοεί (!) δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε αξία ανεκτίμητη και διαχρονική! Όσο για το ντουέτο με την tiny yet star Kylie είναι φοβερό πως ταιριάξανε αυτοί οι 2 και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μελοδικότατο και ανατριχιαστικότατο!!!!

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy