Συνέβη κι αυτό...
Μας κόψανε το ρεύμα!
Ε, τι να κάνουμε;
"Ξεχάσαμε" εμείς να το πληρώσουμε,
καμιά διακοσαριά μήνες,
άνθρωποι είναι κι αυτοί,
(κλέφτες θα γίνουν;)
τί να κάνουν;
Το κόψανε.

Ε, και;
Σιγά το πράγμα θα μου πεις.
Πήγαμε την επόμενη το πρωί,
κάναμε έρανο,
το πληρώσαμε,
και μετά από διακόσιες εβδομηνταδώδεκα ώρες,
άναψαν και πάλι οι λάμπες...
Σιγά τα ωά...

Δεν είναι καθόλου σιγά και καθόλου τα ωά!
Στον ακαθόριστο και απατηλό χρόνο που κράτησε αυτή η διακοπή συνέβησαν τα κάτωθι (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά):

  • Δεν είχαμε τηλεόραση = πέσαμε για ύπνο στις 11 αφού πρώτα χαζέψαμε τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει με την ψηφιακή μας μηχανή (η οποία ως γνωστόν λειτουργεί με μπαταρίες).

  • Δεν είχαμε φωτογραφική μηχανή την επόμενη μέρα που τη χρειαζόμασταν για τη δουλειά = διότι ως γνωστόν για να φορτιστούν οι μπαταρίες χρειάζεται φορτιστής ο οποίος λειτουργεί με ρεύμα.

  • Δεν είχαμε ηλεκτρική κουζίνα = δεν μπορούσαμε να μαγειρέψουμε για να φάμε (μικρό το κακό). Θα πάρουμε delivery.

  • Δεν είχαμε τηλέφωνο για να πάρουμε το Delivery = το τηλέφωνο είναι ασύρματο και λειτουργεί μόνο με ρεύμα.

  • Δεν είχαμε κινητό = τελείωσε η μπαταρία και ο φορτιστής κλπ. κλπ.

  • Φάγαμε μπισκότα = πείνα.

  • Δεν είχαμε χυμό ή γάλα (για να συνοδέψουμε τα μπισκότα) = το ψυγείο μάλλον δουλεύει κι αυτό με ρεύμα, διότι όταν το ανοίξαμε είχαν βρωμίσει τα πάντα.

  • Δεν είχαμε τηλεόραση (το είπα αυτό;)

  • Γεμίσαμε μελανιές = λογικό, αφού είχαμε ένα κερί στην κουζίνα, ένα στο σαλόνι, έναν φακό για τις διαδρομές και ταυτόχρονα είχαμε ξεχάσει που είχαμε βάλει όλα τα κομοδίνα, τα τραπεζάκια και οτιδήποτε άλλο έχει γωνίες και δημιουργεί μελανιές.

  • Προφανώς δεν κάναμε μπάνιο = ως γνωστόν η καταραμένη συσκευή που λέγεται θερμοσίφωνο λειτουργεί και αυτή με... με... ΝΑΙ! Ρεύμα! Yeahhh!

  • Δεν είχαμε συναγερμό = μετά από τόσες ώρες, ξελιγώθηκε η μπαταρία και βζουπ: OFF.

  • Δεν είχαμε internet = όταν περιχαρής άνοιξα το laptop (και καλά, αφού δουλεύει με μπαταρία...) θυμήθηκα ότι το modem/router ΔΕΝ δουλεύει με μπαταρία.

  • Δεν είχαμε τηλεόραση = εεε... μήπως επαναλαμβάνομαι;

  • Κλείστηκα έξω από το σπίτι μου = διότι βγήκα έξω για να δω αν τα διπλανά σπίτια είχαν ρεύμα (αισιόδοξος...) και όταν γύρισα η πόρτα είχε κλείσει. Χτύπησα το κουδούνι αλλά μαντέψτε: με τι λειτουργεί το κουδούνι; Ναι, ναι σωστά, με ρεύμα γ...μώ το (*#^@%)#*(&$#__**^% μου...

  • Κλείστηκα μέσα στο σπίτι μου = νομίζω ότι είναι αυτονόητο πλέον, το με τι λειτουργεί η γκαραζόπορτα, μέσα από την οποία ήταν φυλακισμένα το αυτοκίνητο και η μηχανή μου.

  • Δεν ξυρίστηκα = ως γνωστόν, δεν ξυρίζομαι με ξυραφάκια και η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή δουλεύει με κλπ. κλπ.

  • Γεμίσαμε με μελανιές και το επόμενο πρωί = στο σούπερ ουάου καινούριο μας σπίτι τα ρολλά είναι ηλεκτρικά και εφόσον τα είχαμε κατεβάσει το προηγούμενο βράδυ (που είχαμε ρεύμα), δεν...

  • Αργήσαμε στη δουλειά μας = το επίσης σούπερ ουάου ξυπνητήρι μας, έχετε μαντέψει όλοι, υποθέτω, με τι δουλεύει...

  • Πάλι καλά που η κλειδαριά της εξώπορτας δεν είναι ηλεκτρική (όπως σκεφτόμουν παλιά να βάλω) διότι... καταλαβαίνετε... ε;

  • Τέλος, νομίζω πως το σημαντικότερο το άφησα για το τέλος, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ = δεν ακούσαμε ειδήσεις, δεν είδαμε τον καιρό, δεν νυστάξαμε στον καναπέ, δεν πλήξαμε από αδιαφορία σε βαθμό αποχαύνωσης, δεν είδαμε άλλη μια γ' προβολής ταινία του Star, δεν μουτζώσαμε τον Αυτιά, δεν βρίσαμε την Μενεγάκη!

Κάποιος είχε πει για τους Αμερικάνους πως: "...ο πολιτισμός τους εξαφανίζεται, αν κοπεί το ρεύμα..." Ο δικός μας; Και εντάξει ο πολιτισμός. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλά η καθημερινότητά μας, ο τρόπος ζωής μας, οι συνήθειές μας;

Ουφ!
Ευτυχώς μας το ξανασύνδεσαν και μπόρεσα να γράψω αυτό το post γιατί κόντευα να πάθω στέρηση...

16 Comments:

  1. One Happy Dot said...
    αν δεν ρωτήσω θα σκάσω!!!! sex γιατί δεν κάνατε?! Και μη μου πείς ότι χρειάζεστε και γι'αυτό ρεύμα γιατί...ισα που θα μας το δείξετε!!!!! :)
    Spy said...
    Ποιός σου είπε ότι δεν κάναμε;
    Ανώνυμος said...
    Αν ήξερες να χρησιμοποιέις την τεχνολογία σωστά,δεν θα πάθαινες αυτά που έπαθες!Εκτιμώ οτι τόσον εσύ όσο και η "σούπερουάου" σύζυγός σου,δεν μπορείτε να "στήνεστε"σε ουρές,όπως ο λαουτζίκος για να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας!Γιατί λοιπόν δεν κάνεται στην τράπεζά σας μια σύνδεση e-banking!Είναι απίστευτο το πόσες τραπεζικές εργασίες μπορείς να κάνεις απο το σπίτι σου ή το γραφείο,χωρίς να βλέπεις κάν το χρήμα!Χώρια που με την απασχόλησή σου με το e-banking θα γλυτώσουμε κι' εμείς απ' τις μαλακιούλες σου!!!
    "Άσχετος"
    Spy said...
    ΠΑΤΕΡΑΑΑΑ.... Έλεος!!! Μη με ξεμπροστιάζεις σε όλον τον κόσμο.
    Εξάλλου το post είχε και διδακτικό χαρακτήρα...
    Άκου "μαλακιούλες"...
    thamnos said...
    Φθηνά την γλύτωσατε.. φαντάζεσε να μην είχες πληρώσει και την ΕΥΔΑΠ!!! Ουτε λίγο νεράκι δεν θα είχες να ρίξεις σα΄πάνω στην κορμάρα σου, μετά το sex βεβαιώς.
    One Happy Dot said...
    Με αυτά και με εκείνα θα "σκασει" μύτη ο άσχετος σε λίγο και άντε να γλυτώσουμε το ανάθεμα!!!!! (περί σεκς ο λόγος!) :)
    Ανώνυμος said...
    Με ανεβάζει,ξέρεις το ότι όταν αναφέρεσαι στον "Άσχετο",το συνδέεις με sex!
    "Άσχετος"
    Naf said...
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!



    ντροπή όλοι σας...
    One Happy Dot said...
    από κάπου έπρεπε να ξεκινήσουμε εντάξει??? άλλωστε τι καλύτερο να συνδέουμε τα άσχετα και τον "άσχετο" με την ευγενή πράξη του έρωτα (ναι χρυσό μου για το σεξ λέω!)...τωρα που είναι άνοιξη και τα πουλάκια κελαηδάνε και ο ζουζουνίτσος ψάχνει τη ζουζουνίτσα να του κάτσει που ολο το χειμώνα είχε πονοκέφαλο!!!!
    Spy said...
    Eίσαστε όλοι αλλού γι αλλού!!! Tο θέμα δεν ήταν ούτε ότι μας κόψανε το ρεύμα, ούτε το σεξ, ούτε καν η ίδια η τηλεόραση που την ανέφερα τόσες φορές. Tο θέμα ήταν οι εξαρτήσεις μας. Kαι με το "μας" εννοώ όλους μας... Kι όποιος πιστεύει ότι δεν έχει τέτοιες εξαρτήσεις (και δεν εννοώ) στρατιωτικές) να έρθει έξω να παλέψουμε σαν άντρες...

    Aαααχχχ! (...απογοήτευσης...)
    One Happy Dot said...
    Δεν είναι το σεξ εξάρτηση?????? Δεν ήταν αυτό το θέμα μας? ΕΕΕΕΕ με συγχωρείτε δεν είναι εδω το βλογι για τους ανώνυμους σεξουλικά εθισμένους? γμτ...και αυτός ο "άσχετος" φαίνεται τόσο γλυκούλης! ;) τσαχπινιά!
    mirelen said...
    Όταν τα λέω εγώ για το gadget house κάνεις δεν με ακούει. Την επόμενη φορά, βάλτε υπενθύμιση σε κάποιο ηλεκτρονικό gadget για την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού.
    Ανώνυμος said...
    @spy:Τώρα που το ξεκαθάρισες για το ποιό ήταν το θέμα,μηδενίζουμε το κοντέρ και πάμε απ' την αρχή;
    @one happy dot:Δεν έχουν σχέση, φαντάζομαι τα "γλυκά" σου λόγια με το πιθανολογούμενο αρνάκι σούβλας τουΑγίου Πνεύματος;;;
    "Άσχετος"
    One Happy Dot said...
    αρνακι? δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάει ο άσχετος! τι είναι το....αρνάκι και τι είναι η σούβλα εν πάσει περιπτώσει?????
    One Happy Dot said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    ΦΟΥΛΗ said...
    Μας κόψανε το ρεύμα;;;;

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy