Πρόκειται για έναν καταπληκτικό σύγχρονο φωτογράφο τον David Lachapelle, του οποίου η δουλειά ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα στο κιτς και την ακραία υπερβολή, είναι όμως σε κάθε περίπτωση άξια θαυμασμού και μελέτης. Κάθε λήψη του προϋποθέτει ώρες προεργασίας, κατασκευή σκηνικών επιπέδου κινηματογραφικών πλατό, φωτισμούς για όσκαρ και φυσικά μοντέλα που στο τέλος της δουλειάς χρειάζονται οπωσδήποτε 4 χρόνια διακοπών μετά διαλογισμού στο Θιβέτ...



Επισκεφθείτε το επίσημο site εδώ:
http://www.davidlachapelle.com/

Φυσικά τα περισσότερα λευκώματά του είναι εκδόσεων TASCHEN, ενός εκδοτικού οίκου, που εγώ προσωπικά θεωρώ πως είναι ότι πιο σύγχρονο, τολμηρό και ρηξικέλευθο στον χώρο των εκδόσεων παγοσμίως. Σε επόμενο θέμα θα κάνω εκτενή αναφορά στις εκδόσεις που θεωρώ πραγματικά σπουδαίες.

13 Comments:

  1. Naf said...
    Σε μία εποχή όπου η ευκολία του ψηφιακού έχει οδηγήσει σε έλλειψη φαντασίας....χρειαζόμαστε τέτοιου είδους "υπερβολές".
    Άσε που κατά βάθος είμαι ψιλο-fun του κιτς! Οπότε ο θεός LaChapelle ας κάνει eatherway.
    apithanos said...
    Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πόσο χρόνο χρειάστηκε μία δουλειά για να ολοκληρωθεί, πόσες ώρες διακοπές χρειάζονται οι συμμετέχοντες κλπ κλπ κλπ αφορά μόνο τους... επενδυτές (...)!!!
    Εντυπωσιακός και προκλητικά υπερβολικός ο φίλος μας! Όμως στην εποχή που τα μηνύματα που λαμβάνουμε θέλουμε να είναι άμεσα και ξεκάθαρα (ώστε να εκτιμήσουμε ότι κάτι μας ενδιαφέρει ή όχι), η δουλειά του μου φαίνεται εντυπωσιακά... κενή!
    Spy said...
    Aγαπητή μου Naf, παράξενο, αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Σε όλα…

    Kαλέ μου φίλε Apithane, νομίζω ότι η μακροχρόνια έκθεσή σου στο νοσηρό περιβάλλον της διαφήμισης, σε έχει επηρεάσει ανεπανόρθωτα. Eδώ μιλάμε για τέχνη, και όχι για «hard selling» μυνήματα που έλεγε κι ένας ακατανόμαστος κοινός μας «διεθυντής»… (με κάθε σεβασμό στην άποψή σου).
    Naf said...
    Ναι όντως μάλλον our dear apithanos έμπλεξε λιγάκι της διαφήμιση με την τέχνη (όχι οτι τα 2 δεν μπλέκουν. απλά αυτό γίνεται σπανίως)....άμεσα και ξεκάθαρα μηνύματα μέσα απο την τέχνη;;;;Δεν γίνεται....η τέχνη δεν πρεπει να σε παιδεύει λιγάκι;;;
    Ανώνυμος said...
    Το μεγαλείο της Τέχνης, είναι ακριβώς ο κουρνιαχτός που αφήνει πίσω του ο διάλογος που γίνεται γι'αυτή!Συνεχίστε,ειλικρινά σας απολαμβάνω!
    "Άσχετος"
    Spy said...
    Πολυαγαπημένε μου “Άσχετε” (ελπίζω να γλύφω το σωστό άτομο...),
    Τα λόγια σου μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό το απονενοημένο διάβημα (που μου ‘ρθε τώρα αυτό? κάπου το άκουσα...), ποσώ μάλλον δε (ε;;;) όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο με τη δική σου ηλικί... ε... εμπειρία εννοούσα! Άλλα δέκα ακόμα τέτοια σχόλια και θα τον κερδίσεις τον ΔΩΡΕΑΝ σχεδιασμό του blog σου.

    Σμουτς!
    One Happy Dot said...
    ο Ασχετος τα κάνει πλακάκια με τους βλογερς μήπως και αποκτήσει σύντομαι το δικό του!!! Μην πέφτετε στην παγίδα του!!!!! Καλημέρες..οικογενειακές!!! :) Οσο για την τέχνη του συγκεκριμένου κυρίου, καθώς ψηφίζω το σενάριο της υπερβολής σε σωστές αναλογίες και στα μάτια μου αυτό είναι τέχνη, είναι...μοναδική! Τον έψαξα λίγο στο Internet και ο τύπος είναι αλλού!
    Ανώνυμος said...
    ....τελικά τι θα γίνει μ αυτή την κωλοDUCATI μου????????
    Ανώνυμος said...
    ...ρε μ@λ@κ@ με την DUCATI και εδω ηρθες???????

    ΤΑΣΟΣ
    Ανώνυμος said...
    εγώ πάντως φίλε Spy νομίζω ότι είναι καθαρά μία κιτς υπερβολή!
    Πάντως συνέχισε την καινούργια σου αυτή προσπάθεια, μήπωσ και καταφέρεις να ξεκουνήσεις τα σκουριασμένα και βλακώδη αντανακλαστικά της πορωμένης στην κακογουστιά νεοελληνικής κοινωνίας μας

    ΓΙΩΡΓΟΣ Γ.
    Ανώνυμος said...
    εγώ πάντως φίλε Spy νομίζω ότι είναι καθαρά μία κιτς υπερβολή!
    Πάντως συνέχισε την καινούργια σου αυτή προσπάθεια, μήπωσ και καταφέρεις να ξεκουνήσεις τα σκουριασμένα και βλακώδη αντανακλαστικά της πορωμένης στην κακογουστιά νεοελληνικής κοινωνίας μας

    ΓΙΩΡΓΟΣ Γ.
    Ανώνυμος said...
    ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΙΤΣ ΚΑΙ Ο SPY Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ!

    ΒΑΣΙΛΗΣ Β
    Spy said...
    Φίλε Γιώργο, δεν νομίζω ότι θα ξεκουνήσω τίποτα, μέσα από ένα blog 15-20 αναγνωστών (δε λέω, αρχή είναι...), αλλά θα συνεχίσω πάραυτα, κυρίως επειδή γουστάρω να θαυμάζω, να απορώ, να κράζω και να ...με κράζουν.

Post a Comment



My personal songs:


Land GigsQuantcast

 

Blogger Template | Created by: Spy